Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε όλη τη Θράκη! Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κομοτηνή

 

Υψηλός – κατηγορίας 3 – είναι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό Ροδόπης και ειδικότερα στον Δήμο Κομοτηνής, και για τη Δευτέρα 20/8, καθώς το απευκταίο ενδεχόμενο ευνοούν οι ισχυροί άνεμοι και η αυξημένη θερμοκρασία.

Τούτου δοθέντος, και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής γνωστοποιείται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και τη Δευτέρα 20-08-2018, και μέχρι νεωτέρας:

1. Η κυκλοφορία πολιτών και μέσων στο περιαστικό Δάσος Νυμφαίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
2. Η χρήση όλων των χώρων αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση στις ζώνες ευθύνης της Δ/νσης Δασών
Ροδόπης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
3. Το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο σε δασικές περιοχές, περιοχές που τελούν υπό αναδάσωση, καλλιέργειες,
σε αστικά και περαστικά άλση και πάρκα.
4. Η ρίψη πυροτεχνημάτων χωρίς την έγκριση των αρχών.

Η Εφαρμογή των μέτρων θα υλοποιηθεί με μέριμνα των ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο 112.

Πληροφορίες πρόληψης και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, www.civilprotection.gr

πηγή: inkomotinii.news