Γ’ Εθνική: Φιλική νίκη της Ασπίδας Ξανθης στο … ξανθιώτικο ντέρμπι επί του Κεραυνού Πέρνης

 

Σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΔΑΚ Ξάνθης η Ασπίδα Ξάνθης επικρατησε με 1-0 του πρωταθλητή Καβάλας Κεραυνού Πέρνης των πολλών Θρακιωτών.

Όπως γραφει ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης στο πρώτο μέρος το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν ευκαιρίες προσφέροντας καλό θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ειδικά μετά το 60′ παίζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες καταφέρνοντας τελικά στο 78′ να βρει το γκολ της νίκης χάρις σε δυνατό σουτ του Χατζηπαρασκευά που μπήκε στο β’ μέρος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σουρουτζίδης με βοηθούς τους Γκοντόλια και Βαμβακίδη (fφώτο αρχείου).

Στον αγώνα mε την φανέλα του Κεραυνού αγωνίστηκε ο Μαρτιν Γκεοργκίεφ που αποκτήθηκε από την Δόξα Σώστη και οι Ξανθιωτες  Τσανακτσόγλου Σουκρή Ογλου, Λάσπατζης και Γεωργούσης, Κριεζής Χαριτίδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαρας): Χατζηγεωργίου, Α. Σαμαράς, Χιώτης, Θεοφυλάκης, Ζώτος, Νταμπανλής, Κωτίδης, Παπαδόπουλος, Μ. Μαλαδένης, Κατσής, Κυριαζίδης. Αγωνίστηκαν και οι Χατζηπαρασκευάς, Κοντογιαννίδης, Κούπας, Νικολούδης, Β. Σάββογλου, Ρ. Σάββογλου, Πεντεζίδης

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Μαλαματάς): Τζώρτζης, Μπαντάνης, Μπουλγκούρας, Μαρκάκης, Κωσταντάρας, Σουκρήογλου, Γκεοργκίεφ, Τσάκωνας, Κριεζής, Λάσπατζης, Χαριτίδης. Αγωνίστηκαν και οι Γεωργούσης, Λεγάτος, Τσανακτσόγλου, Μαβινόπουλος και Περπατουλάκης