Ξαναφοράει τα παπούτσια του ο Mr άνοδος Σάκης Καρύδας

 

Προτασεις να επιστρεψει στα παρκε μετα από ένα χρόνο αποχής έχει ο Σερραιος πρωην γκαρντ της Ξάνθης Σάκης Καρύδας.

Ο 38χρονος γκαρντ που μετα τον σοβαρό τραυματισμό του προπερσι ως παίκτης του Πανιωνίου, σταμάτησε απότομα το μπάσκετ, αναλαμβάνοντας τις ακαδημίαες του Αιγέα Γαστούνης σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας westbasket.gr  φέρεται να έχει πρόταση από την Αχαγιά 82, αλλά και άλλες ομάδες Β’ και Γ’ εθνικής. Ωστόσο σε επικοινωνία του ThrakiSportS ο Καρύδας που σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κάνει τη διαφορά, ανέφερε πως δύσκολα θα επιστρεψει στα παρκέ αφού θα δημιουργήσει ο ίδιος δική του ακαδημία στην περιοχή της Αμαλιάδας όπουκαι κατοικεί, χωρίς να αποκλείει ωστοσο το ενδεχόμενο να επιστρεψει στα παρκέ.

Ο “Mr άνοδος” και ο άρχοντας των δακτυλιδιών της Α2, έχει πανηγυρίσει ήδη τεσσερις ανόδους υπολογίζοντας και αυτην με τον Πανιωνιο. Από μικρός φαινόταν πως έχει το… κοκκαλάκι της νυχτερίδας, καθώς από την πρώτη του επαγγελματική προσπάθεια γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας. Με την Ξάνθη πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 και από εκεί μεταπήδησε στο ΜΕΝΤ για να καταλήξει στα Ιλίσσια και να αρχίσει να χτίζει το όνομά του.

Στον Ηλυσιακό γράφει ιστορία, καθώς με συμπαίκτες τους Μπόγρη, Αθηναίου, Αθανασούλα θα ανεβάσουν την ομάδα του Στέργιου Κουφού τότε στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Για να συμβεί αυτό, έπρεπε ο Σάκης να βάλει αυτό το τρίποντο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε στην έδρα της Δάφνης στο ντερμπι ανόδου και καθώς το Περιστέρι εξασφάλιζε το πρωτάθλημα… Η συνέχεια και αφού έμεινε για τρία χρόνια στα Ιλίσσια και αγωνίστηκε στην Α1 με τα “κιτρινόμαυρα” τον βρήκε στον ΚΑΟΔ, όπου επίσης αγωνιζόταν στην Α1. Επόμενος σταθμός ο Κόροιβος με τον οποίο θα πανυγυρίσει επίσης την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, βάζοντας στην προτελευταία αγωνιστική το τρίποντο που έδωσε στην ομάδα της Αμαλιάδας την ιστορική άνοδο κόντρα στην Καβάλα. Μετά τις μεγάλες στιγμές με τον Κόροιβο ακολουθεί ο Αρκαδικός και θα πανηγυρίσει επίσης μια  άνοδο στην Α1, ενώ η συνέχεια τον βρίσκει στην Δόξα Λευκάδας, η οποία παρόλο που δεν ανέβηκε αγωνιστικά, βρίσκεται επίσης στην Α1.