Super League: Στην Ξάνθη δανεικός από τον ΠΑΟΚ ο Μάρκο Μιχόγιεβιτς!

 

Στην Ξάνθη θα συνεχίσει ο Βόσνιος αμυντικός του ΠΑΟΚ Μάρκο Μιχόγιεβιτς ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Σύμφωνα με το metrosport, o 22χρονος Μιχόγιεβιτς δεν υπολογίζεται για το φετινό ρόστερ του Δικεφάλου από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και θεωρήθηκε πιο σωστό να παραχωρηθεί πιθανότατα ως δανεικός. Ο νεαρός αμυντικός βρίσκεται ήδη εκεί προκειμένου να συμμετάσχει το συντομότερο δυνατό στις υποχρεώσεις των Θρακιωτών με στόχο να δείξει την αξία του παίζοντας σε μια καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκα.

O Μάρκο Μιχόγεβιτς γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1996 στο Τρέμπνιετης Βοσνίας Ερζεγοβίνης και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Λέοταρ. Το 2012 σε ηλικία μόλις 16 ετών πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τις 06.10 ως αλλαγή σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Γκαμπέλα. Στην πρώτη του σεζόν έφτασε τις δέκα συμμετοχές, ενώ την επόμενη – πριν ακόμα ενηλικιωθεί – απέκτησε ακόμα πιο βασικό ρόλο με τις εμφανίσεις του να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Σαράγεβο, η οποία το καλοκαίρι του 2014 ανακοίνωσε την μεταγραφή του και παρά τα 18 του χρόνια καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα, την σεζόν 2016-17 άγγιξε τις 30 συμμετοχές, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η ικανότητά του ν’ αγωνίζεται τόσο ως στόπερ όσο κι ως αμυντικός μέσος τον κατέστησε απαραίτητο και στις μικρές εθνικές ομάδες της Βοσνίας από το 2013 κι έπειτα. Ο Μιχόγεβιτς, άλλωστε, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βοσνίας και πλέον συμπεριλαμβάνεται στις κλήσεις της Εθνικής Ανδρών. Το ντεμπούτο του ήρθε μόλις πριν δύο μέρες, στις 29.01 όταν ήταν βασικός στο φιλικό με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την περσινη σεζόν με την φανέλα της Σαράγεβο αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, ενώ πέτυχε και τρία γκολ. Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όντας βασικός στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Ζάρια Μπάλτι στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League, σκοράροντας μάλιστα στην εκτός έδρας ήττα με 2-1. Με τον ΠΑΟΚ αγωνιστηκε ενα 90λεπτο με τον Πλατανια.