Διάλογος θρακιώτη πρωταθλητή με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για τα πριμ σε αυτούς τους πρωταθλητές και τα εκατομμύρια στις ΠΑΕ

 

Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού ήταν πολλές και σε πολλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, που στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα κυριάρχησε η συμφωνία της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Τα δυο διαφορετικά γεγονότα αποτέλεσαν αφορμή για έναν ιδιαίτερο διάλογο ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συνοδινό και τον βετεράνο αθλητή (που πάντως ακόμα δεν λέει να κρεμάσει τα σπάικς του) και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής Γιώργο Λεπίδα.

Η αναπαραγωγή της είδησης των πολλαπλών επιτυχιών του ελληνικού αθλητισμού από την σελίδα του ΓΓΑ στο facebook προκάλεσε την αντίδραση του Λεπίδα, ο οποίος σχολίασε στο προφίλ του ΓΓΑ (που τυγχάνει και προπονητής στίβου): «Κρίμα κι άδικο τα λεφτά που πετάχθηκαν στο ποδόσφαιρο».

Άμεση ήταν η απάντηση του Συνοδινού που σχολίασε (χωρίς πάντως να πείσει τον κομοτηναίο αθλητή): «Δεν πετάχτηκαν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Έγινε εμπορική συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα 7 ομάδων, με αυστηρούς όρους ελέγχου, με την ΈΡΤ. τα οποία χρήματα η ΕΡΤ θα αποσβέσει από τις διαφημίσεις της και θα κρατήσει υπό προϋποθέσεις τις ομάδες ανεξάρτητες. Δεν βγαίνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ωστόσο ο Συνοδινός δεν έμεινε σε αυτό. Μπήκε λίγο μετά στο προφίλ του Γιώργου Λεπίδα, ο οποίος είχε αναρτήσει ένα άρθρο του Δήμου Μπουλούκου από το gazzetta που αναφερόταν επίσης στις επιτυχίες των αθλητών του στίβου, της κολύμβησης, της ιστιοπλοΐας και είχε τον τίτλο: «Σε αυτούς τους αθλητές πόσα εκατ. θα δώσετε κύριε Βασιλειάδη;».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στο ερώτημα και απάντησε: «Όσα προβλέπει ο νόμος για τις αντίστοιχες διακρίσεις». Αποτέλεσμα της απάντησης να ακολουθήσει νέος διάλογος ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού και τον κομοτηναίο πρωταθλητή του στίβου, ο οποίος αναρωτήθηκε (πάντα μέσω facebook): «Για τις ΠΑΕ τι προβλέπει;;;».

Απάντηση ΓΓΑ:  «Οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες που κάνουν εμπορικές συμφωνίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που επίσης είναι ανώνυμες εταιρείες. Το κράτος δεν δίνει χρήματα από τον προϋπολογισμό του στις ΠΑΕ».

Απάντηση Λεπίδα: «Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις. Θα το θυμάμαι όταν πληρώσω ΕΡΤ μεσω ΔΕΗ».