Με το δεξί η πρεμιέρα Μιχαλεντζάκη και Καρυπίδη στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης ΑμεΑ στο Δουβλίνο

 

Με καλές επιδόσεις στα προκριματικά  των αγωνισμάτων τους ήταν η πρεμιέρα του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που ξεκίνησε το πρωί στο Δουβλίνο.

Ο Μιχαλεντζάκης αγωνίστηκε στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μέτρων μεικτής ατομικής της κατηγορίας S8 και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2.34.14. Μόνον ο Αντρέας Ονεα από την Αυστρία που αγωνίστηκε στην πρώτη από τις τρεις σειρές είχε καλύτερο χρόνο (2.32.12). Στον βραδινό τελικό θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο σε αγώνισμα που δεν είναι το δυνατό του.

O Καρυπίδης αγωνίστηκε στην δεύτερη προκριματική σειρά των 50 μέτρων ύπτιο της κατηγορίας S1 μαζί με αθλητές της κατηγορίας S2. Τερμάτισε τέταρτος στη σειρά με χρόνο 1.27.97 με πρώτο τον επίσης Ελληνα Μακρυδημήτρη με 1.07.33 που όμως ανήκει στην κατηγορία S2. Ωστόσο, μεταξύ των συμμετεχόντων στην S1 είχε τον τρίτο χρόνο.

Τόσο ο Μιχαλεντζάκης όσο και ο Καρυπίδης θα αγωνιστούν και το Σάββατο, ο πρώτος στο καλό του αγώνισμα που είναι τα 100μ. πεταλούδας της κατηγορίας S8 και ο δεύτερος στα 100μ. ύπτιο της κατηγορίας S1.