Αντίδραση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επειδή… έδωσε συγχαρητήρια στην Παπαχρήστου

 

Την αντίθεσή του στα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρωταθλήτριά μας Βούλα Παπαχρήστου που αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη το βράδυ της Παρασκευής εξέφρασε μέσω Twitter o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Ο συριζαίος βουλευτής θυμήθηκε το tweet κατά των μεταναστών που είχε κάνει η αθλήτρια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2011 και τις τότε αντιδράσεις που την ανάγκασαν να ζητήσει συγγνώμη, να υποστηρίξει ότι ήταν ένα «κακόγουστο αστείο» αλλά τελικά να αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

Η Βούλα Παπαχρήστου έκτοτε απολογήθηκε πολλές φορές για αυτό, αναγνώρισε το λάθος της, αποκήρυξε οτιδήποτε έχει σχέση με ρατσισμό και έχει τονίζει πολλές φορές ότι ορισμένες από τις καλύτερες φίλες της στον αθλητισμό είναι μαύρες, έχοντας κάνει πολλές φωτογραφήσεις μαζί τους.

Τότε τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να έχει ένας αθλητής, τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση. Και μαζί της όπως αποδεικνύει η μετέπειτα πορεία της, τιμωρήθηκε και η Ελλάδα που είχε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 την χειρότερη συγκομιδή μεταλλίων των τελευταίων 30 ετών.

Το να υπενθυμίζει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά ο οποιοσδήποτε ένας λάθος και να ψέγει τον πρωθυπουργό που εξέφρασε συγχαρητήρια σε μια Ελληνίδα που κατέκτησε την Ευρώπη, είναι λάθος. Η Παπαχρήστου το δικό της λάθος το πλήρωσε. Ακόμα και ποινικό αδίκημα να ήταν όμως, έξι χρόνια μετά θα είχε παραγραφεί.

Πριν δυο χρόνια είχαμε χρυσαυγίτη βουλευτή που προσπάθησε να καπηλευθεί την επιτυχία της πρόκρισης της Βούλας Παπαχρήστου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, υποχρεώνοντας τον σύζυγό της Λάζαρο Χαριτωνίδη σε έντονη αντίδραση μέσω των social media. Τώρα έχουμε άλλου είδους καπηλεία, που όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγει και να απαντήσει ούτε η Βούλα ούτε ο Λάζαρος ούτε ο οποιοσδήποτε.

Απαντούν από μόνες τους οι επιτυχίες και τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των υπόλοιπων κομμάτων, ανεξάρτητα από τις όποιες παρατηρήσεις μεμονωμένων βουλευτών.