Ένας Εβρίτης, ένας Κομοτηναίος και ένας Ξανθιώτης οι φωτογράφοι των ελληνικών θριάμβων στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου

 

Η ελληνική αποστολή στο Βερολίνο σαρώνει στα μετάλλια (και έπεται συνέχεια), υπάρχει όμως και η… μιντιακή αποστολή που βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα για να καλύψει όλες αυτές τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών.

Φέτος μάλιστα, έχουμε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες φωτογράφοι σε σχέση με τους δημοσιογράφους, δεδομένου ότι ακόμα και οι μεταδόσεις της ΕΡΤ γίνονται στην πλειοψηφία τους από τα στούντιο στην Αθήνα.

Ξέρετε ποιο είναι το άλλο χαρακτηριστικό; Ότι στο Βερολίνο οι τρεις από τους τέσσερις όλους κι όλους Έλληνες φωτογράφους κατάγονται από την Θράκη, ένας από κάθε νομό της.

Ο λόγος για τον Εβρίτη Νίκο Ζιαγάκη, τον Κομοτηναίο Νίκο Καρανικόλα και τον Ξανθιώτη Κώστα Αμοιρίδη (τους δύτο τελευταίους τους βλέπετε να περιμένουν τα άλματα του Μίλτου Τεντόγλου).

Οι τρεις τους μαζί με τον Άγγελο Ζυμάρα που άνοιξε την σχετική σχολή στους φωτορεπόρτερ του στίβου στην Ελλάδα, βρίσκονται πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον από εμάς στους αθλητές, βιώνουν την προσπάθειά τους και καταγράφουν καρέ καρέ τις προσπάθειές τους.