Τα (αναπάντητα) ερωτήματα στον Ανδρεόπουλο για το κόψιμο από την Εθνική των Κουμεντάκη, Κασαμπαλή και Τσέλιου

 

«Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέλαβε προπονητής στην Εθνική βόλεϊ, αλλά έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δουλεύει στον Παναθηναϊκό και τηρεί σιγή ιχθύος. Παρότι τα ερωτήματα είναι πολλά.

Ως ομοσπονδιακός οφείλει να εξηγήσει στους φίλους του βόλει και του αθλητισμού γιατί παραιτήθηκε, έστω και με διπλωματικό τρόπο και γιατί επέστρεψε μετά από δυο-τρεις ημέρες.

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά η ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή απαιτεί δηλώσεις , αποτίμηση των φιλικών παιχνιδιών, αλλά και αναφορές στις επιλογές του».

Με τα λόγια αυτά ξεκινά άρθρο στο “Φως των Σπορ” ο θρακιώτης δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης. Και συνεχίζει, θέτοντας σειρά από ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα:

«Να καταλάβουμε επιτέλους γιατί έβαλε στον… πάγο τον Ράφα Κουμεντάκη, γιατί είχε αρχικά εκτός τον Φράγκο και τον επαναπροώθησε στη συνέχεια στην εξάδα. Γιατί …έκοψε στα φιλικά της Αλεξανδρούπολης τους Αλεξανδρουπολίτες Κασαμπαλή, Τσέλιο (τρεις ντόπιοι με τον Κουμεντάκη). Γιατί, γιατί, γιατί …

Ο Ράφα Κουμεντάκης ήταν ο κορυφαίος ακραίος του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Ανδρεόπουλος όμως τον αφήνει εκτός Εθνικής, παρότι υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα με τους Φράγκο, Τζιουμάκα.

Εντάχθηκαν ανέτοιμοι στην Εθνική, αλλά υπήρξαν διαφορετικά μέτρα και σταθμά όσον αφορά τους τρεις, με τον Κουμεντάκη να αποτελεί την … Ιφιγένεια της ιστορίας μας, που θυσιάστηκε για να φυσήξει ούριος άνεμος.

Όλοι μίλησαν για την Εθνική, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ο μάνατζερ, παίκτες, εκτός από τον ομοσπονδιακό, που δεν σηκώνει τα τηλέφωνα ούτε στο γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας, παρότι είναι υποχρέωση του. Κάποιος να του πει ότι σιωπηρά είναι μόνο τα ψάρια και ότι τα ψηλά βουνά έχουν μεγάλες χαράδρες…».