Με ένα άλμα απευθείας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου η Βούλα Παπαχρήστου

 

Στον τελικό του τριπλούν που θα γίνει την Παρασκευή στις 21.00 το βράδυ προκρίθηκε η Βούλα Παπαχρήστου, κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών – Γυναικών, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο (7-12/8).

Η σύζυγος του Ξανθιώτη ποδδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη πέταξε για τον τελικό με την πρώτη προσπάθειά της καθώς έκανε 14.49μ με αντίθετο άνεμο (-3.0 μ.δ) και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο για τον τελικό (14.05μ) όπου είναι ξεκάθαρο φαβορί όχι απλά για ένα μετάλλιο αλλά ακόμα και για το χρυσό.

Η Παπαχρήστου πήγε στο Βερολίνο με την καλύτερη επίδοση όλων των συναθλητριών της και είδε την Πορτογαλίδα Μαμονά, που είχε ατακτήσει το χρυσό στην προηγούμενη διοργάνωση, να μην τα καταφέρνει να προκριθεί στον τελικό όπως και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα.

Συνεπώς την Παρασκευή το βράδυ είναι μεγάλη η πιθανότητα, εφόσον βρεθεί και πάλι σε καλή μέρα, να χαρίσει στην Ελλάδα ένα μετάλλιο και γιατί όχι να ακουστεί και ο Εθνικός Ύμνος. Η ίδια είναι προσγειωμένη, όμως δηλώνει σε καλή κατάσταση και τονίζει ότι πολλές φορές ο προκριματικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό…