Super League: Κλείδωσαν στην ΕΡΤ με ποσό-ρεκόρ τα εντός έδρας παιχνίδια της Ξάνθης

 

Με ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα δεδομένα του πρωταθλήματος της Super League, η Ξάνθη θα μεταδίδεται την προσεχή σεζόν από την ΕΡΤ, σύμφωνα με όλα τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ακόμα μένουν οι υπογραφές για να μπορούμε να μιλάμε για οριστική συμφωνία και μέχρι όλα αυτά να αποτυπωθούν στο χαρτί και να υπάρχει η έγγραφη δέσμευση, οι άνθρωποι της Ξάνθης προτιμούν να λένε «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» παρά «συμφωνήσαμε».

Βάσει των όσων συζητήθηκαν και στην τελευταία συνάντηση των επτά άστεργων ομάδων με την διοίκηση της ΕΡΤ και φυσικά τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, η συμφωνία κλείνει με τις επτά ομάδες να περνούν στην αγκαλιά της δημόσιας τηλεόρασης.

Συνολικά η ΕΡΤ αναμένεται να δώσει περίπου 17 με 18 εκατ. ευρώ τα οποία ωστόσο δεν θα δοθούν ισομερώς. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα λάβουν κατιτίς παραπάνω (2,5 ως 4,5 εκατ ευρώ), αλλά ακόμα και έτσι, θα μένουν άλλα 10 – 12 εκατ. ευρώ για πέντε ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι η Ξάνθη για τα 15 εντός έδρας παιχνίδια της προσεχούς σεζόν θα λάβει περίπου δύο εκατ. ευρώ. Δηλαδή μιλάμε για ποσό αρκετά πάνω από τις 100.000 ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι, περίπου 120 με 130 χιλιάδες, ένα εξαιρετικά καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Συνολικά από την δημόσια τηλεόραση θα μεταδοθούν 21 από τα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος της Ξάνθης ενώ τα άλλα 9, όλα εκτός έδρας, θα καλυφθούν από τη Nova. Η Ξάνθη επιστρέφει έτσι στην αγκαλιά της ΕΡΤ, καθώς υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον Ολυμπιακό ήταν προ δεκαετίας περίπου οι μόνες δυο ομάδες που δεν είχαν κλειδώσει στη Nova.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία που δίνει υπεραξία και στις διαφημιστικές πινακίδες του αγωνιστικού χώρου αλλά και στην εμπορικότητα της ομάδας, αφού αλλιώς είναι να κλειδώνονται τα ματς στην συνδρομητική τηλεόραση της Nova με περιορισμένο κοινό παρακολούθησης και αλλιώς να μεταδίδονται ελεύθερα από την συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης και να φτάνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι.