Σε απαράδεκτες συνθήκες για θεατές αλλά και παίκτες όλα τα φιλικά της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη

 

Σε απαράδεκτες συνθήκες για τους θεατές αλλά ακόμα και για τους ίδιους τους παίκτες διεξήχθησαν και τα έξι φιλικά της Εθνικής Ανδρών στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη, με απολογισμό τρεις νίκες επί της Ουκρανίας και πιο πριν μια νίκη και δυο ήττες με την Λευκορωσία.

Όπως είχε επισημανθεί μετά από το πρώτο κιόλας φιλικό, το κυλικείο του δημοτικού γηπέδου ήταν κλειστό και παρέμεινε κλειστό τελικά και στα έξι παιχνίδια, προς απογοήτευση των φιλάθλων οι οποίοι παιχνίδι με το παιχνίδι μειώνονταν δραματικά στις κερκίδες, με αποτέλεσμα οι αγώνες να γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων.

Δεν υπήρχε δυνατότητα για τους θεατές να βρουν στο γήπεδο κρύο νερό, καφέ και αναψυκτικά. Ακόμα και το μηχάνημα αυτόματης πώλησης εξαντλήθηκε από την πρώτη μέρα και δεν ανανεώθηκε. Σχετική επισήμανση είχε κάνει ο καθηγητής Θανάσης Κασαμπαλής (και είχε αναδημοσιεύσει την δημόσια τοποθέτησή του το ThrakiSportS), αλλά όπως έγραψε ο ίδιος την Δευτέρα, «τελικά η ευχάριστη έκπληξη στα δημόσια πράγματα είναι σπάνιο είδος».

Και αυτό γιατί μετά την ολοκλήρωση και των έξι αγώνων της Εθνικής Ομάδας και «παρά την έγκαιρη επισήμανση για το κλειστό κυλικείο στο γήπεδο, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός των υπευθύνων, εκτός βέβαια από τα δικά μας λόγω της αφόρητης ζέστης και της έλλειψης στοιχειωδών παροχών (κρύου νερού, καφέ, αναψυκτικών κλπ)! Αναμενόμενο;;; Πότε άραγε θα αφήσουμε πίσω τις τριτοκοσμικές εικόνες μας και να κάνουμε κανένα Ευρωπαϊκό βήμα;;;».

Μάλιστα, αυτή η εικόνα έδωσε την ευκαιρία να γίνουν προτάσεις η Εθνική Ομάδα να φύγει από γήπεδα σαν και αυτό της Αλεξανδρούπολης και να πάει πιο βόρεια, στην Ορεστιάδα όπου  τουλάχιστον υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και για τους φιλάθλους αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες, στις τάξεις των οποίων λέγεται ότι υπάρχει επίσης δυσαρέσκεια για τις συνθήκες θερμοκηπίου των προπονήσεων κάτω από αφόρητη ζέστη σε ένα γήπεδο που δεν διαθέτει καν καλή ανανέωση του αέρα.

Πάντως, μετά από τις επισημάνσεις και τους διαλόγους που ανοίχθηκαν στο facebook o υπεύθυνος του κυλικείου στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για το κλειστό κυλικείο στα έξι φιλικά της Εθνικής Ανδρών, ζήτησε συγνώμη και δεσμεύθηκε ότι θα είναι ανοιχτό στα επίσημα παιχνίδι στις 15 και 22 Αυγούστου με Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα.

Ωστόσο η ζημιά στην εικόνα της φιλοξενίας της Εθνικής Ομάδας στην Αλεξανδρούπολη έχει γίνει και για αυτήν την ζημιά η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει μόνο ή για την ακρίβεια φταίει ελάχιστα το κλειστό κυλικείο στα φιλικά…