Με την συμβολή του προπονητή του ΝΟΑ το τεράστιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης

 

Το όνομα του Απόστολου Χρήστου γράφτηκε στο πρώτο γαλανόλευκο μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκώβη. Ο έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 3ος στα 100μ υπτίως με χρόνο 53.72.

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί τη συνέχεια μιας εκπληκτικής εμφάνισης για τον πρωταθλητή μας, ο οποίος αγωνίστηκε και στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο όπου κατετάγη έβδομος.

Στα 100 μέτρα ύπτιο το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το παιδί – φαινόμενο της ρωσικής και παγκόσμιας κολύμβησης, ο Κλίμεντ Κολέσνικοφ με 52.53.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής του Απόστολου Χρήστου είναι ο Παναγιώτης Βελέντζας, επικεφαλής προπονητής όλων των τμημάτων κολύμβησης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

«Συγχαρητήρια Απόστολε!! Συγχαρητήρια στον προπονητή μας Παναγιώτη Βελέντζα!!!!», έγραψε ο ΝΟΑ στην σελίδα του στο facebook.

«Ειλικρινά αυτό το μετάλλιο είναι από τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου. Καμία σχέση με το αντίστοιχο του Λονδίνου το 2016. Θα ήθελα να το αφιερώσω στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ στις καταστροφικές πυρκαγιές και φυσικά και στη δική μου οικογένεια που με στηρίζει», είπε ο Απόστολος Χρήστου που ανέβηκε και πάλι στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όπως και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο και πάλι στο ίδιο αγώνισμα.

«Καμία σχέση με το 2016, ο πήχης είναι πολύ ψηλά εφέτος και ιδιαίτερα στο ύπτιο, σε ένα πολύ δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χθες ο ημιτελικός που έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα, ότι πρέπει να μπω με υπομονή όσο και αν θέλω το μετάλλιο και την επίδοση. Αυτό έκανα στον τελικό, όπου μετράει η θέση και όχι η επίδοση, κράτησα δυνάμεις για το τέλος και δικαιώθηκα. Ήταν σαφώς πιο μελετημένη η κούρσα μου απόψε, μπορεί να είναι αρκετά μακριά από το 53.30 αλλά δεν ενδιαφέρει καθόλου, αφού μετράει το μετάλλιο» τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Πήρα μεγάλη δύναμη από αυτή την επιτυχία του και χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ. Τώρα περιμένουμε κέρασμα από τον Τόλη» είπε χαμογελώντας από την πλευρά του ο Κριστιάν Γκολομέεβ, που είχε πει το πρωί ότι τα ρεκόρ γίνονται πιο εύκολα το απόγευμα και ο ίδιος έσπασε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα πεταλούδα για να προκριθεί με την τρίτη καλύτερη επίδοση στον μεγάλο τελικό της Τρίτης.