25ος ο Σοφιανίδης στα 50μ ύπτιο, προκρίσεις Ελλήνων σε τρεις τελικούς την 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού

 

Άνδρες έτοιμοι για όλα έδειχναν (και ήταν) τα μέλη της σκυταλοδρομίας 4×100 ελεύθερο που έκαναν έναν αρκετά καλό τελικό κατακτώντας την 5η θέση στην Ευρώπη (με χρόνο 3.14.52) και χάνοντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου την 4η θέση από την Ουγγαρία, ενώ πλησίασαν πολύ και το πανελλήνιο ρεκόρ (3.14.42) δείχνοντας ότι είναι θέμα χρόνου να το σπάσουν.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Απόστολος Χρήστου, ο Οδυσσέας Μελαδίνης και ο Κριστιάν Γκολομέεβ τα έδωσαν όλα σε έναν πολύ δυνατό τελικό. Πίσω από τις πολύ δυνατές Ρωσία (πρωταθλήτρια Ευρώπης) και Ιταλία (ασημένιο μετάλλιο), η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα έδωσαν μεγάλη μάχη με τους Πολωνούς να παίρνουν στο νήμα το χάλκινο μετάλλιο.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη σημαντική στιγμή για την ελληνική κολύμβηση στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης. Η Νόρα Δράκου προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο.  Πολύ καλά πήγε και η Άννα Ντουντουνάκη που προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας. Στον τελικό προκρίθηκε στο 50άρι ύπτιο και ο Απόστολος Χρήστου που με χρόνο 24.96 στον απογευματινό ημιτελικό πήρε την 8η προνομιούχο θέση για τον αυριανό τελικό.

Το πρωί στον προκριματικό ο Χρήστου ήταν ο μόνος από τους τρεις Έλληνες αθλητές που προκρίθηκαν στους 16 των ημιτελικών. Ο Νίκος Σοφιανίδης που ξεκίνησε την κολυμβητική του πορεία από την Αλεξανδρούπολη κατέλαβε την 25η θέση με 25.69 ενώ ο Γιώργος Σπανουδάκης με 25.74 ήταν 28ος.