Γ’ Εθνική: Άλλαξε η προκήρυξη μετά την γκάφα και αυξήθηκε η συμμετοχή παικτών άνω των 33 ετών

 

Λύθηκε το θέμα που είχε δημιουργηθεί και αφορούσε στη συμμετοχή παικτών άνω των 33 ετών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θέμα που αναδείχθηκε από εξειδικευμένες ιστοσελίδες της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 παράγραφος 16 του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) δεν επιτρέπεται «η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή σε αγώνα περισσοτέρων των πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών».

Παρόλα αυτά στην προκήρυξη Πρωταθλήματος από την ΕΠΟ αρχικά προβλέφθηκε «η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών», δηλαδή η χρησιμοποίηση ενός λιγότερου παίκτη άνω της προαναφερόμενης ηλικίας σε σχέση με το προβλεπόμενο από τον ΚΑΠ!

Επρόκειτο ουσιαστικά για αβλεψία της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, όπου προΐστανται δυο έμπειροι πρόεδροι Ενώσεων και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, συγκεκριμένα ο Σταύρος Ψαρόπουλος (της ΕΠΣ Λέσβου) που είναι πρόεδρός της και ο Παναγιώτης Δημητρίου (της ΕΠΣ Αθηνών) που είναι αναπληρωτής.

Οι συγκεκριμένοι χρεώνονται με την ευθύνη ότι δεν πρόσεξαν ότι στον νέο ΚΑΠ είχε αυξηθεί το όριο. Ωστόσο όπως ανέφερε το ThrakiSportS και με την γκάφα που υπήρξε στην περίπτωση του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, το πιο μεγάλο λάθος είναι να μην αναγνωρίζεται και να μην διορθώνεται.

Τόσο στην περίπτωση της ΕΠΣ Ξάνθης όσο και τώρα στη Γ’ Εθνική το λάθος αναγνωρίστηκε και διορθώθηκε. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, αφού ο ΚΑΠ έτσι κι αλλιώς υπερισχύει. Ωστόσο πλέον άλλαξε και η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής κάτι που το πέρασαν και στο αναρτημένο κείμενο στη σελίδα της ΕΠΟ.

Κι έτσι, και τυπικά οι 33αρηδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανέρχονται στους 5. Ως τέτοιοι λογίζονται όσοι έχουν γεννηθεί πριν τις 1/1/1986, δηλαδή μέχρι και 31/12/1985. Συνεπώς μπορούν ως πέντε 33ρηδες να χρησιμοποιούν Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης…