Πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ιστορική ομάδα της Θράκης για έλλειψη παραστατικών σε διαφημίσεις

 

Βαρύτατο πρόστιμο που σύμφωνα με κάποιες αναφορές ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρεται να έχει επιβληθεί σε ιστορική ομάδα της Θράκης που επί πολλά χρόνια έχει παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος που δεν καλλιεργεί ένα αλλά περισσότερα αθλήματα και μάλιστα με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, φέρεται να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εφόσον δεν δικαιωθεί στην ένσταση που έχει υποβάλει, με την υπόθεση ενδεχομένως να καταλήγει και στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα έπειτα από καταγγελία όπως εκτιμούν οι άνθρωποι του συλλόγου, ξαφνικά εμφανίστηκαν εφοριακοί στο κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιούν για προπονήσεις αλλά και για αγώνες τμήματα του συλλόγου, το οποίο τυγχάνει δημοτικό.

Παρατήρησαν συγκεκριμένες διαφημίσεις που υπήρχαν και αναζήτησαν τα παραστατικά για αυτές στα βιβλία του συλλόγου την περσινή σεζόν, αλλά διαπίστωσαν ότι κάποιες δεν υπήρχαν. Έτσι τεκμηρίωσαν φοροδιαφυγή και προχώρησαν στην βεβαίωση ενός τόσο υψηλού προστίμου.

Οι άνθρωποι του σωματείου ισχυρίστηκαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε απλά παροχή σε είδος από κάποιους διαφημιζόμενους, τους οποίους θέλησαν οι ίδιοι να τιμήσουν με διαφημιστικές πινακίδες χωρίς να έχει υπάρξει οικονομική συναλλαγή, αλλά δεν έπεισαν τους εφοριακούς.

Το ζήτημα είναι ότι μέχρι να εξοφληθεί ή να αρθεί το πρόστιμο, ο σύλλογος προφανώς δεν μπορεί να έχει ενημερότητα και χωρίς ενημερότητα δεν μπορεί να προχωρήσει μεταξύ άλλων και σε μεταγραφές. Για αυτό στον συγκεκριμένο σύλλογο οι όποιες σχετικές ανακοινώσεις μέχρι τώρα γίνονται με μεγάλη φειδώ.

Για το θέμα είναι ενήμεροι και ανώτατοι παράγοντες των αθλητικών ομοσπονδιών των σπορ που καλλιεργεί ο συγκεκριμένος σύλλογος, οι οποίοι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή του γεωγραφικού μας διαμερίσματος και από τους οποίους ενημερώθηκαν εκπρόσωποι άλλων σωματείων της περιοχής.

Κάπως έτσι διέρρευσε η υπόθεση και πλέον η όλη προσπάθεια γίνεται για να καταπέσει το πρόστιμο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά υψηλό για να μπορέσει να καλυφθεί από τους ανθρώπους ενός ερασιτεχνικού σωματείου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσει όλο το οικοδόμημα του συλλόγου, που τη νέα σεζόν θα έχει μάλιστα διπλή εκπροσώπηση σε εθνικά πρωταθλήματα και μάλιστα διαφορετικών και ιδιαιτέρως λαοφιλών αθλημάτων.