Δεν δηλώνεται ο Άρης και ανεβαίνουν μετά από χρόνια στα μεγάλα σαλόνια της Α1 οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

 

Δεν θα συμμετάσχει στην Α1 Γυναικών της επόμενης χρονιάς ο Άρης Νίκαιας. Οι άνθρωποι του συλλόγου, αν και προσπάθησαν, δεν κατέστη δυνατόν να βρουν τους πόρους που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, με αποτέλεσμα όπως έγινε γνωστό να δηλώσουν συμμετοχή στην Α2 Γυναικών.

Αυτό σημαίνει ότι η ΟΧΕ θα πρέπει να αναπληρώσει την κενή θέση, με τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί, να μην προβλέπεται ρητά από την ειδική προκήρυξη της Α2 γυναικών, σε αντίθεση με αυτή της Α2 Ανδρών.

Αναμένεται πλεον δύο ομάδες να διεκδικήσουν τη θέση: οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης οι οποίοι δεν κατάφεραν την άνοδο από τα μπαράζ και θα έπρεπε κανονιά να είναι επιλαχόντες ή ο Αθηναίκός που τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο της Αθήνας, από όπου προέρχεται η ομάδα της Νίκαιας.

Στην Αλεξανδρούπολη βλέπουν πάντως με καλό μάτι την άνοδο στην Α1 Γυναικών και θεωρούν ότι έχουν τα χρονικά περιθώρια να ενισχύσουν το ρόστερ, σε αντίθεσημε πέρυσι που υπήρξε αντίστοιχη ευκαιρία στους άνδρες αλλά και με το Δημοκρίτειο Κομοτηνής στις γυναίκες, που όμως αρνήθηκαν την άνοδο.

Εννοείται ότι αν και φέτος, όπως και πέρυσι, η θέση δεν καλυφθεί τότε το πρωτάθλημα πραγματοποιηθεί με 9 ομάδες. Αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό μόνο σε γελοιοποίηση του πρωταθλήματος οδηγεί με αποτέλεσμα πλέον η άνοδος των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.