Volley League: Δύσκολη η εξασφάλιση αδειοδότησης από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αυτήν την Πέμπτη

 

Ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της τριμελούς Επιτροπής Αδειοδότησης που έχει συσταθεί με την συμμετοχή της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, όλα δείχνουν ότι εξαιρετικά δύσκολα θα εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης – τουλάχιστον σε αυτήν την συνεδρίαση.

Όπως έγραψε και στις αρχές της εβδομάδας το ThrakiSportS, ανεξόφλητοι παραμένουν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας, ενώ υπενθυμίζεται ότι  η πλήρης εξόφληση ή έστω ο διακανονισμός με όλους τους παίκτες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί άδεια για τη νέα σεζόν.

Με τέσσερις διαφορετικούς (Έλληνες) παίκτες που επικοινώνησε το ThrakiSportS, έλαβε πανομοιότυπες απαντήσεις. Αφενός δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί τα δεδουλευμένα τους για την περσινή σεζόν που δεν αφορούν δυστυχώς έναν ή δύο μισθούς, αφετέρου δεν έχουν οποιαδήποτε νύξη από την διοίκηση για να υπάρξει κάποιος διακανονισμός και να υπογράψουν για να μην έχει πρόβλημα αδειοδότησης η ομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, εάν και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο «θαύμα», όπως το χαρακτηρίζουν όλοι, με καταβολή όλων των χρωστούμενων και εξόφλησή τους το πρωί της Πέμπτης, θεωρείται απίθανο να είναι έτοιμος ο φάκελος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για να λάβει αδειοδότηση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πέμπτης. Βέβαια, πέρυσι είχε οριστεί και τρίτη συνεδρίαση και ίσως στον Εθνικό έχουν τέτοια πληροφόρηση και για αυτό δεν παρατηρείται κινητικότητα στην εξόφληση των χρεών της ομάδας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Αντώνης Χατζησταύρου είχε δηλώσει στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ότι το ποσό για να εξοφληθούν άπαντες την περσινή σεζόν αγγίζει τα 18.000 ευρώ. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ακόμα και αν δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση σε αυτήν την φάση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, δεν υπάρχει κάποια άμεση συνέπεια αφού οι κανονικές αδειοδοτήσεις δίνονται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης που συνεδριάζει την Πέμπτη είναι ένα άτυπο όργανο, οι αποφάσεις του οποίου δεν είναι δεσμευτικές αλλά γνωμοδοτικές και έχει ως στόχο να δείξει έγκαιρα ποιες ομάδες αντιμετωπίζουν κινδύνους, ώστε να τους ξεπεράσουν μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία που θα ελεγχθούν οι φάκελοί τους από τα ΤΑΑ.

Η  Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ αποτελείται από τους  Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο – εκπρόσωπο ΕΣΑΠ), Λευτέρη Κογκαλίδη (εκπρόσωπο ΕΟΠΕ) και Βασίλη Μηνούδη (εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ). Έχει ήδη συνεδριάσει την περασμένη εβδομάδα δίνοντας άδεια σε 5 ΤΑΑ (τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή Χαλκίδας, τον Φοίνικα Σύρου, την Κηφισιά και τον Παμβοχαϊκό). Βάσει της τότε ανακοίνωσης, όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι θα εξεταστούν αυτήν την Πέμπτη.