Επιχορήγηση ύψους 15.000 ευρώ από τον Δήμο Κομοτηνής για το 2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο

 

Με 15.000 ευρώ θα ενισχύσει τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος ο Δήμος Κομοτηνής, καλύπτοντας μέρος των εξόδων του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ – ΘΡΑΚΗ 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από 18 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου 2018.

Το συνολικό κόστος διεξαγωγής της διοργάνωσης εκτιμάται σε 36.000 ευρώ, ενώ στόχος του Συλλόγου είναι οι σχεδόν 90 αθλητές με αναπηρία που θα έρθουν στην πόλη με τους συνοδούς τους να γνωρίσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, της πλέον φιλικής πόλης για ΑμεΑ στην Ελλάδα, ώστε να διαφημιστεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως τα υπόλοιπα Βαλκάνια και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο λεγόμενος τουρισμός για άτομα ΑμεΑ.

Ο Σύλλογος, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση πέρυσι του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, που θεωρεί πως βοήθησε στην προβολή της πόλης τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιεί φέτος για δεύτερη φορά το τουρνουά με τη συμμετοχή μάλιστα τεσσάρων ομάδων, αντί τριών πέρυσι , μιας και στις Εθνικές Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας προστέθηκε και αυτή της Σερβίας. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ πέρυσι ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Ραγκούσης είχε υποστηρίξει ότι την φετινή χρονιά θα ζητούνταν λιγότερα χρήματα από τον Δήμο ως επιχορήγηση, τελικά αυτό δεν συνέβη.

Η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο φιλοξενείται στην Κομοτηνή από τις 9 Ιουλίου, εκμεταλλευόμενη τις υφιστάμενες παροχές του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης που λειτουργεί από τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης Περπατώ. Η διεξαγωγή του τουρνουά θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, μέσα από τις οποίες θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί και σε τουριστικό επίπεδο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε ό,τι αφορά τις παροχές που μπορεί να παρέχει σε ΑμεΑ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Ραγκούσης, από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης προκύπτει ότι θα υπάρχει μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε όμορες χώρες της περιοχής μας, ενώ η προσθήκη μιας ακόμα εθνικής βοηθά στην γενικότερη αναβάθμιση της διοργάνωσης. Κάπως έτσι ο Δήμος Κομοτηνής πείστηκε να διαθέσει 15.000 ευρώ στον Ηρόδικο για αυτήν την διοργάνωση, με την απόφαση να είναι τελικά ομόφωνη, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από παράταξη ή μεμονωμένα δημοτικούς συμβούλους, όπως με άλλες αθλητικές επιχορηγήσεις στο πρόσφατο παρελθόν.