Πανελλήνιο Στίβου: Όγδοος τίτλος αλλά με χαμηλή πτήση για τον Μπανιώτη, δεν έπιασε το όριο για Βερολίνο

 

Ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδα Κομοτηνής έφτασε στις οχτώ νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, ευρισκόμενος πλέον πάνω από μια δεκαετία στην πρώτη γραμμή, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τον βασικό του στόχο, που ήταν ένα άλμα πάνω από τα 2,28 μ., που είναι και το όριο για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Ο Κομοτηναίος αθλητής περίμενε όλους τους υπόλοιπους να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Φανταστείτε ότι στα 2.03μ σταμάτησε ο Βασίλης Βασιλακάκος του ΑΟ Φιλοθέης που κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου του Ολυμπιακού Πειραιώς με 2.15μ αναδείχθηκε δεύτερος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Κάπου εκεί που τελείωσαν οι άλλοι ξεκίνησε λοιπόν ο Μπανιώτης, που ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,18 μ., ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,21 μ., ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,24 μ. (πάντα αγωνιζόμενος μόνος του) και μετά άφησε τον πήχη στα 2.26μ και τον έβαλε στα 2,28 μέτρα που είναι το όριο για το Βερολίνο. Ωστόσο σε αυτό το κρίσιμο ύψος απέτυχε τρεις φορές.

Ο «ιπτάμενος Θρακιώτης» έχει φέτος 2.31μ σε ένα μιτινγκ στο Καυτανζόγλειο που δεν ήταν όμως αναγνωρισμένο. Έκτοτε δεν έχει καταφέρει κανένα άλμα πάνω από τα 2.28μ που είναι το όριο για το Βερολίνο και αυτό προβληματίζει γιατί ο χρόνος για να το πετύχει μειώνεται.

Πλέον θα δοκιμάσει να το πιάσει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ενώ ίσως έχει μια ευκαιρία ακόμα στο μίτινγκ της Καβάλας, όπως συνέβη και πέρυσι. Πέρυσι όμως δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός Παγκοσμίου του Λονδίνου. Φέτος θέλει να επιστρέψει στο Βερολίνο, όπου είχε λάβει μέρος στο πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εννιά χρόνια πριν, εν έτει 2009.