Πανελλήνιο Στίβου: Νταμπλ η Παπαχρήστου πέρα από τις πρωτιές για Μπανιώτη, Θανόπουλο! Τα αποτελέσματα των Θρακιωτών στους τελικούς

 

Μεγάλες επιτυχίες είχαμε για τις ομάδες της Κομοτηνής στο φινάλετου Πανελληνίου Ανοιχτού Στίβου που γίνεται στην Πάτρα, αφού ο Ιάσωνας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών και ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής είναι πανελληνιονίκες όπως και η Βούλα Παπαχρήστου.

Οπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έφτασε στις οχτώ νίκες σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τον βασικό του στόχο, που ήταν ένα άλμα πάνω από τα 2,28 μ., που είναι και το όριο για το Βερολίνο. Στη δισκοβολία η νίκη πήγε όπως και πέρυσι στον Ιάσωνα Θανόπουλο του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής με βολή στα 55,10 μ., επίδοση κοντά στο φετινό του 55,43 μέτρα.

Η Βούλα Παπαχρήστου της ΑΕΚ, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, κρατάει την υπόσχεση που έδωσε τον Μάιο και παρά τον απρόσμενο τραυματισμό μετά το μίτινγκ “Χανιά 2018”, φαίνεται πως θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, στον αγώνα στόχο της χρονιάς για εκείνη. Η πρωταθλήτρια μας, μετά τη νίκη στο τριπλούν,  ήταν νικήτρια και στο μήκος, στη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με 6,56 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό της 6,60 μ., που έχει από το 2012.

Η Παπαχρήστου έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση στο Βερολίνο να υπερασπιστεί το μετάλλιο, που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ. Μάλιστα έχει δηλώσει ότι εκεί θα θελήσει να πάει ένα τουλάχιστον σκαλί πιο πάνω. Η Παπαχρήστου είχε  δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,38 μ. (0,3) και 6,39 μ. (-1,2), ενώ δεν εκτέλεσε την έκτη της προσπάθεια.

Στα 5.000 μέτρα ο Εβρίτης Δημος Μαγγίνας του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε 7ος με χρόνο 14:50:13 μακριά από τον νεαρό νικητή Κώστα Σταμούλη του ΑΟ Αγρινίου που ειχε χρόνο 14:36:29.

Στην σφαιροβολία η Ευαγγελία Παπαιωαννου του Διομήδη Ξάνθης ήταν μετρια και τερμάτισε στην 11η θέση με 12.04, ενω το πρωι είχε βολή στα 12.49.

Στα 200 μετρα γυναικών η Θάλεια Παπαδοπούλου του ΠΑΣ Πρωταθλητών είχε την 14η καλυτερη επιδοση με χρονο 25.89, λίγο χειρότερο από τον πρωινό (25.81).

Στο ίδιο αγωνισμα στους άντρες ο Στέλιος Τζημαγιώργης ήταν 16ος με χρόνο 22.73 (το πρωι είχε 22.55). Τέλος στα 4×400 η ομάδα του ΠΑΣ Πρωταθλητών των Πασχαλίδη, Ριζικιανού, Ντεμου και Τζημαγιώργη είχε την 13 επίδοση με χρόνο 3:28:20.