Super League: Αποκαλυπτικός Νικολάς Ντιγκινί μιλά για τον Άρη αλλα και τα φιλαράκια από τον Πανθρακικό

Για πολλά πράγματα μίλησε ο Νικολά Ντιγκινί αναφεροντας πολλά και για την θητεια του στον Πανθρακικό, τον κολλητό του τον Σερφά, τον Ρόκα, και τους Χαβίτο και Τσουμάνη που του μιλούσαν για Αρη και το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Αρχικά, ο 30χρονος πρωην επιθετικός επιθετικός του Πανθρακικού στάθηκε στις πρώτες μέρες παρουσίας του στον Άρη, αναφερόμενος παράλληλα και στις πρώτες του εντυπώσεις:

«Μέχρι στιγμής, όλα κυλούν ομαλά. Υπάρχει καλό κλίμα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά με τον νέο προπονητή και όλοι είμαστε καλά μεταξύ μας».

Πως πήρες την απόφαση να αποδεχθείς την πρόταση που σου έγινε από τον Άρη;

«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που αποφάσισα να έρθω εδώ. Ένας από τους βασικούς, είναι το ενδιαφέρον του Άρη από το φινάλε της περσινής σεζόν. Μου έδειξε πόσο με θέλει. Ο Ατρόμητος, όχι τόσο. Με ήθελαν βέβαια. Είχα μιλήσει με τον προπονητή (σ.σ. τον Κάναντι) και ζήτησε να παραμείνω.

Δεν αισθάνθηκα όμως το ίδιο από πλευράς ομάδας. Από τον Δεκέμβριο είχε γίνει μία κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Από τότε όμως δεν μιλήσαμε ξανά. Με τον Άρη ένιωσα ότι αποτελώ προτεραιότητα για την ομάδα. Αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Επίσης στην καριέρα μου δεν έχω παίξει ξανά με την πίεση και τον κόσμο μίας ομάδας όπως ο Άρης. Ήξερα πριν καν έρθω στην Ελλάδα πως είναι η κατάσταση στον Άρη».

Πριν τον Άρη, είχες και μία πρόταση από το Ισραήλ και την Χάποελ…

«Με ήθελαν και το έδειξαν πολύ. Μου έκαναν μία πολύ καλή πρόταση. Δεν ήθελα όμως να αφήσω ό,τι… έχτισα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εδώ, ο κόσμος με ξέρει και με εμπιστεύεται».

Η ισπανική προπονητική σχολή δεν είναι και τόσο άγνωστη για τον Νικολά Ντιγκινί, που ερωτώμενος σχετικά, είχε να πει:

«Είχα δουλέψει και με τον Ρόκα στον Πανθρακικό. Αυτή τη φορά, όμως,  είναι λίγο διαφορετικά. Στον κ. Ερέρα αρέσει πολύ να δουλεύουμε με τη μπάλα. Επειδή είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν έχουμε δουλέψει πολύ στο τακτικό κομμάτι. Πιστεύω ότι θα μάθω ».

Έπειτα από Πανθρακικό και Ατρόμητο, είναι ο Άρης το μεγαλύτερο σκαλί της καριέρας σου;

«Το ελπίζω. Για αυτό ήρθα άλλωστε εδώ. Να πραγματοποιήσω μία ακόμα καλύτερη σεζόν μετά την περσινή και ο Άρης να αποτελέσει το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου. Αυτό θέλω».

Πριν καν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Νικολά Ντιγκινί, παρακολουθούσε μέσω YouTube τα όσα συνέβαιναν στην χώρα μας, έχοντας εικόνα για την «καυτή» ατμόσφαιρα, του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο ίδιος το επιβεβαίωσε…

«Αλήθεια είναι (σ.σ. γέλια). Όταν ήμουν ακόμα στη Γαλλία έβλεπα κάποια βίντεο από το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά εικόνες από το γήπεδο του Άρη. Όταν πήγα στον Πανθρακικό, μιλούσα για τον Άρη με τον Τσουμάνη όπως και τον Χαβίτο. Ο Σερφά, μου είχε ότι τα παιχνίδια του κόντρα στον Άρη ήταν ο πιο όμορφο συναίσθημα που είχε στην καριέρα του. Όλα αυτά λοιπόν ήταν στο μυαλό μου όταν πήρα την απόφασή μου να έρθω εδώ».

Νιώθεις έτοιμος να πετύχεις κάτι ανάλογο με πέρσι ή να πας ακόμα καλύτερα, από πλευράς αριθμών;

«Πιστεύω ότι όλοι θα είναι χαρούμενοι αν επαναλάβω την περσινή σεζόν. Πρώτος εγώ. Γιατί όχι όμως και κάτι καλύτερο;».

Η πρώτη εικόνα που έχει αποκομίσει ο ίδιος, όντας ιδιαίτερα έμπειρος πλέον για την ομάδα, είναι η εξής: «Για την ώρα δουλεύουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν μπορώ να πω πολλά. Βλέπω όμως πολύ ένταση και θέληση για δουλειά από όλους. Όλοι έχουν κίνητρο. Είναι κάτι θετικό για τη Σούπερ Λίγκα».

Το επίπεδο της ομάδας αυτή τη στιγμή, πιστεύεις ότι ταιριάζει στα δεδομένα της κατηγορίας;

«Ετσι νομίζω. Υπάρχουν βέβαια και οι παίκτες που θα έρθουν. Πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα για τη Σούπερ Λιγκ».

Το πρώτο φιλικό της θερινής προετοιμασίας του Άρη, είναι αυτό με την ΑΕΚ, στις 25 Ιουλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Γάλλο χαμογελαστό, να τονίζει:  «Είναι κάτι που το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία. Ξέρω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θα ναι μία πολύ ωραία βραδιά για όλους».

Σε ποια θέση θα σε δούμε να παίζεις φέτος;

«Κάθε χρόνο, οι προπονητές που είχα, με χρησιμοποιήσουν και σε διαφορετική θέση. Μου αρέσει να παίζω περισσότερο ως επιτελικός μέσος, κοντά στον επιθετικό. Πέρυσι χρησιμοποιήθηκα κυρίως στα δεξιά».