Το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής παραίτησης Γκιρτζίκη από τη θέση της αντιδημάρχου Αθλητισμού Ξάνθης

 

Μετά από 16 μήνες στην θέση της αντιδημάρχου Αθλητισμού Ξάνθης (αλλά και αντιδημάρχου Νέας Γενιάς, Ισότητας Φύλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος) η Αλεξία Γκιρτζίκη, κόρη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ αλλά και της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Γιώργου Γκιρτζίκη, υπέβαλε την παραίτησή της και αποχώρησε από τα καθήκοντά της.

Η παραίτηση, αν και μάλλον αιφνιδιαστική για τους περισσότερους, έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ο οποίος διόρισε ήδη ως αντικαταστάτριά της την συνάδελφό της ως προς το επάγγελμα, καθότι και αυτή δικηγόρος, Δέσποινα Παρτσαλίδου. Η Γκιρτζίκη σε δηλώσεις της για την παραίτησή της ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ευκαιρία που της έδωσε, τόνισε ότι θα παραμείνει στο πλευρό του και θα στηρίζει τις επιλογές του ως απλή δημοτική σύμβουλος, ενώ διευκρίνισε ότι θα στηρίξει τη νέα αντιδήμαρχο σε ό,τι την χρειαστεί.

Ως βασικό λόγο για την παραίτησή της πρόβαλε την απόφαση να ασχοληθεί το προσεχές διάστημα με το δικηγορικό της γραφείο αλλά πρωτίστως με το διδακτορικό της στο αθλητικό δίκαιο στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το οποίο είχε παραμελήσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των υποχρεώσεών της ως αντιδημάρχου. Κάνοντας έναν απολογισμό, ειδικά στον τομέα του αθλητισμού, εκτιμά ότι βοήθησε ιδιαίτερα ώστε να καταστεί η Ξάνθη δημοφιλή τουιρστικό προορισμό μέσα από την διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων.

ως κορυφαία όλων σε αυτούς τους 16 μήνες χαρακτηρίζει την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ανδρών Γυναικών που έφερε εκατοντάδες άτομα στην Ξάνθη, καθώς και το Πανελλήνιο Τζούντο Εφήβων Νεανίδων ενώ αποκαλύπτει ότι ήδη έχει δρομολογηθεί μια ακόμα πανελλαδική ποδηλατική συνάντηση σε συνεργασία με τον Πήγασο αλλά και η διεξαγωγή τον Νοέμβριο στο Φίλιππος Αμοιρίδης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό. Για την ίδια ωστόσο, ιδιαίτερη αξία είχε πρωτίστως η εκδήλωση τιμής του Δήμου Ξάνθης που η ίδια οργάνωσε για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΑΟΞ.

Στο διάστημα των 16 μηνών που παρέμεινε αντιδήμαρχος, διαδεχόμενη τον Μιχάλη Λομβαρδέα, χρειάστηκε να συνεργαστεί με τις διοικήσεις του συνόλου των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων του Δήμου Ξάνθης, για αυτό και πριν μερικούς μήνες είχε φωτογραφηθεί από τοπική εφημερίδα ως πιθανή υποψήφια πρόεδρο στις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης, που πρόκειται να διεξαχθούν στις αρχές του 2015. Η ίδια η Γκιρτζίκη πάντως κρατά χαμηλούς τόνους, δίνει όχι απλά θετικό αλλά… αποθεωτικό πρόσημο στην θητεία της ως αντιδημάρχου και τονίζει ότι είναι καιρός να ασχοληθεί με την προσωπική και επαγγελματική της ζωή και κυρίως με την ολοκλήρωση του διδακτορικού της στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.