Διπλασιάστηκαν οι αθλητικοί σύλλογοι στη «Γιορτή Κρασιού» της Αλεξανδρούπολης «με αντάλλαγμα επιχορηγήσεις»

 

Μετά τον σάλο που έχει προκύψει έπειτα από την κόντρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Γιορτής Κρασιού τον Αύγουστο, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ το ThrakiSportS, η δημοτική αρχή στράφηκε σε αθλητικά σωματεία να λάβουν μέρος  στην διοργάνωση ώστε να σωθεί από την παταγώδη αποτυχία.

Οι πιέσεις συνεχίστηκαν και μετά τις διαρροές των 15 πρώτων συλλόγων που δήλωσαν συμμετοχή, με αντάλλαγμα όπως σχολιάζεται πλέον ιδιαίτερα έντονα και έχει καταγραφεί και σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Έβρου, αυξημένες επιχορηγήσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Έτσι, ενόψει της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης με τους συμμετέχοντες στην Γιορτή Κρασιού, ο ίδιος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημοσιοποίησε την λίστα των συμμετεχόντων, που αφορά πλέον 23 πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Σε σχέση με τις προηγούμενες διαρροές, οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν μάλιστα σχεδόν διπλασιαστεί, αφού έφτασαν τους έντεκα από έξι που ήταν. Πλην του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και των Ποντιακού, ΟΦΘΑ, ΑΟ Μαϊστρου, Νίκη Απαλού και ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης που είχαν αρχικά δηλωθεί, πλέον έχουν προστεθεί και τα ονόματα του ΑΟ Θράκης, του ΑΟ Καππαδοκών, των Κυκλώπων, του Βορέα και του Ποδηλατικού Συλλόγου. Άλλο ένα να είχε βρεθεί, θα είχαμε το παράδοξο σε μια αμιγώς πολιτιστική εκδήλωση να μετέχουν περισσότερα αθλητικά παρά πολιτιστικά σωματεία.

Το ενδιαφέρον στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι ότι όπως αναφέρεται, οι σύλλογοι αυτοί δεν δήλωσαν απαραίτητα την ενεργή συμμετοχή τους αλλά κάποιοι ενδεχομένως απλά περιορίστηκαν στο να δηλώσουν την στήριξή τους, αυτό δηλαδή που πρωτίστως είχε ανάγκη και είχε ζητήσει η δημοτική αρχή μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κόντρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, ώρα 20.30 στο γραφείο Δημάρχου (Δημαρχείο, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη δηλώνοντας τη στήριξη ή/και την ενεργό συμμετοχή τους στη Γιορτή Κρασιού 2018, με σκοπό να συναποφασιστούν θέματα που αφορούν στην καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία της γιορτής».

Οι σύλλογοι που δήλωσαν επίσημα τη στήριξη ή/και συμμετοχή τους στη Γιορτή Κρασιού είναι οι κάτωθι:

  1. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου
  2. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Α.Ο. Αλεξανδρούπολης
  3. Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων
  4. Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» Ν. Χηλής
  5. Πολιτιστικός Σύλλογος Τριγώνου Αλεξανδρούπολης
  6. Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ)
  7. Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου
  8. Αθλητικός Όμιλος Θράκης
  9. Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης
  10. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΦΑΡΟΣ» Απαλού
  11. Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ
  12. Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «ΧΡ. ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ»
  13. Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»
  14. Α.Σ. ΚΥΚΛΩΠΕΣ
  15. Σύλλογος Κρητών Ν. Έβρου «Ο Μίνωας»
  16. Κυνηγετικός  Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
  17. Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  18. Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΣΥΜΗΣ
  19. Α.Ο. Μαΐστρου
  20. Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
  21. ΑΕΠΣ Βορέας Αλεξανδρούπολης
  22. Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ
  23. Α.Σ. Νίκη Απαλού