Διαψεύδει η ΑΕΚ Έβρου οποιαδήποτε συμμετοχή στη Γιορτή Κρασιού, σφοδρή απάντηση με… εξώδικο από την ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης

 

Ανάμεσα στους 23 συλλόγους που ανακοίνωσε το πρωί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ότι θα λάβουν μέρος στη Γιορτή Κρασιού είναι και η ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης. Η δημοσιοποίηση ήδη από την προηγούμενη μέρα της παρουσίας της προκάλεσε την αντίδραση της ΑΕ Έβρου, πρωταθλήτριας του Νοτίου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου.

Ως γνωστόν, ΑΕΚ Έβρου και ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης είναι δυο διαφορετικοί σύλλογοι. Όπως αποδεικνύεται, προϋπήρχε η ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης με έτος ίδρυσης το 2011 αλλά οδηγήθηκε σε αναστολή και την λήθη, σχεδόν μόλις δυο χρόνια μετά την ίδρυσή της. Το 2014 ιδρύθηκε η ΑΕΚ Έβρου, που φάνηκε σε πολλούς ως συνέχεια της ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης αλλά δεν ήταν. Για να φτάσουμε πριν μερικούς μήνες, όταν ο ΑΟ Θράκης εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα να αντιπροσωπεύει την ακαδημία της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε την ίδρυση ή αν θέλετε επανίδρυση της ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης, που θα αποτελεί ουσιαστικά την Κ20 ομάδα του ΑΟ Θράκης, ο οποίος έχει απορροφήσει και τον ιστορικό Άλεξ.

Μπερδευτήκατε; Το ίδιο και ο απλός φίλαθλος κόσμος, ακόμα και αυτός της ΑΕΚ. Για τον λόγο αυτόν, όταν η ΑΕΚ Έβρου διαπίστωσε ότι στην λίστα που κυκλοφορεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τα συμμετέχοντα σωματεία στην Γιορτή Κρασιού συμπεριλαμβάνεται και η ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης, εξέδωσε στην σελίδα της στο facebook μια ανακοίνωση που υπενθυμίζει μια παλιότερη του Μαρτίου, αλλά συνοδεύεται και από το εξής σχόλιο: «Για να μην αναλωνόμαστε σε νέες ανακοινώσεις και για να κλείσουμε μια και καλή την παραφιλολογία πως έχουμε σχέση με την ομάδα που λέγεται ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή στη γιορτή κρασιού παραθέτουμε την προηγούμενη ανακοίνωση μας. Άλλωστε δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε με άτομα και νοοτροπίες που αναλόγως το πόσα μηδενικά κολλάνε πίσω από έναν αριθμό θα μπορούσανε αύριο- μεθαύριο να αλλάξουν το όνομα (Α.Ε.Κ) γύρω απ’ το οποίο, σταθερά και αμείωτα, γυρνάει όλη μας ή ζωή».

Αυτή η τελευταία αναφορά έκανε έξαλλους τους ανθρώπους του ΑΟ Θράκης, που επιβεβαιώνουν ότι ελέγχουν πλέον και την ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης αλλά διευκρινίζουν ότι έχουν διαφορετικό ΔΣ, διαφορετικό ΑΦΜ και άρα είναι διαφορετικά σωματεία. Κατόπιν τούτου από κοινού οι διοικήσεις του ΑΟ Θράκης και της ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης έστειλαν μια σκληρή εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία στην ΑΕΚ Έβρου, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Τύπο και απαιτεί άμεση αποκατάσταση απειλώντας με καταγγελίες στην ΕΠΣ Έβρου αλλά πρωτίστως με προσφυγή για αποζημιώσεις στα δικαστήρια. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
Η Διοίκηση του Α.Ο. Θράκης θέλοντας να δημιουργήσει και την Κ20 αποφάσισε να προβεί στην αναζήτηση   καταστατικού υπάρχοντος ενεργού  αθλητικού σωματείου. Την 24η  Μαρτίου 2018 ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα  του Α.Ο. Θράκης  η   έναρξη της λειτουργίας της Κ20 με το νέο και αυτόνομο Διοικητικό Συμβούλιο του αναβρεθέντος καταστατικού με την επωνυμία «Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης – ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης» το οποίο είχε συσταθεί το 2011 με την υπ΄αριθμ. 19/2011 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης. Καταστατικό το οποίο προϋπήρχε της ΑΕΚ Έβρου.
  Στις 26 Μαρτίου 2018 η ΑΕΚ Έβρου, προφανώς νομίζοντας ότι το σύνολο των οπαδών της και γενικότερα το φίλαθλο κοινό   δεν γνωρίζουν γράμματα και την ελληνική,    προχωρά στην ακόλουθη ανακοίνωση «Η Αθλητική Ένωση Κων/πολεως Έβρου θέλει να γνωστοποιήσει, για να αποφύγει τυχόν παρερμηνείες, στο φίλαθλο κοινό των τοπικών πρωταθλημάτων της περιοχής μας πως ουδεμία σχέση έχει με την εκ νέου, όπως διαφαίνεται, ενεργοποίηση της Α.Ε.Κ Αλεξ/πολης» 
Η νέα διοίκηση  του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης – ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης και ο Α.Ο. Θράκης, αν και την ως άνω ανακοίνωση τη θεώρησε υπερβολική, εντούτοις δεν προχώρησε σε διάβημα διότι ο στόχος μας ήταν και είναι το καταστατικό αυτό να τροποποιηθεί και να μετονομαστεί σε Α.Ο. Θράκης – Κ20.
Πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση του  Αθλητικού Ομίλου Θράκης  και  η διοίκηση του  Αθλητικού Πολιτιστικού  Σωματείου  Αλεξανδρούπολης – ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα και θέλοντας να απέχει από τις διαφορές που προέκυψαν μετά τη δεύτερη συνάντηση της ΕΠΟΦΕ  με το Δήμο και με τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους,   ζήτησε από τη διοίκηση της ΤΙΕΔΑ και το Δήμο να συμμετέχει στη γιορτή κρασιού.
Αναφαίρετο δικαίωμα το οποίο μάλιστα στηρίζεται στο ότι ο Αθλητικός Όμιλος Θράκης συμμετέχει στη γιορτή κρασιού κάθε χρόνο όχι για να βγάλει χρήματα, αλλά για να προβάλει τις δράσεις του και  να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη, στους αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν στη γιορτή. Άλλωστε το ότι ο Όμιλος μας δε συμμετείχε  ποτέ με σκοπό το οικονομικό όφελος, αποδεικνύεται και από τις καταστάσεις της ΤΙΕΔΑ στις οποίες για παράδειγμα πέρσι ο όμιλος μας χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα, είχε θετικό υποτιθέμενο πρόσημο περίπου στα  350,00 ευρώ.
Αστείο ποσό για έναν Όμιλο που έχει δύο ομάδες σε δύο πρωταθλήματα,  Εθνικό – Γυναικεία Ομάδα και τοπικό με την ανδρική ομάδα.
 Επιπροσθέτως ο Όμιλος μας θεωρεί ότι έχει και τη στοιχειώδη υποχρέωση να συνδράμει και να βοηθήσει το Δήμο και την  ΤΙΕΔΑ οι οποίοι  βοήθησαν  να πραγματοποιηθούν δύο βαλκανικά τουρνουά με τεράστια προβολή για τον τόπο μας.
 Το ίδιο θα κάναμε και αν ήταν άλλη η διοίκηση του Δήμου και της ΤΙΕΔΑ.  Επίσης, δεν μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε σε πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες ίσως υποκινούνται από μέρος των τοπικών  ΜΜΕ και στηλιτεύουν ένα ιστορικό σωματείο που συμμετέχει λες  και δεν συμμετείχε άλλη φορά. 
Την 11η Ιουλίου 2018 αναίτια, υβριστικά, και συκοφαντικά, η διοίκηση της ΑΕΚ Έβρου από την ιστοσελίδα στο  facebook προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Για να μην αναλωνόμαστε σε νέες ανακοινώσεις και για να κλείσουμε μια και καλή την παραφιλολογία πως έχουμε σχέση με την ομάδα που λέγεται ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή στη γιορτή κρασιού παραθέτουμε την προηγούμενη ανακοίνωση μας. Άλλωστε δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε με άτομα και νοοτροπίες που αναλόγως το πόσα μηδενικά κολλάνε πίσω από έναν αριθμό θα μπορούσανε αύριο- μεθαύριο να αλλάξουν το όνομα (Α.Ε.Κ) γύρω απ’ το οποίο, σταθερά και αμείωτα, γυρνάει όλη μας ή ζωή»
Αν και αρχικά θεωρήσαμε υπερβολικό και υποτιμητικό να προσβάλλεται για μια ακόμη φορά η νοημοσύνη των οπαδών της ΑΕΚ Έβρου, δηλαδή η ικανότητα τους να μπορούν να κατανοήσουν τη σαφή διάκριση ανάμεσα στην  «ΑΕΚ Έβρου» και στο  «Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης», η διοίκηση του Α.Ο. Θράκης και της ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης εστίασε στα συκοφαντικά υπονοούμενα που άφηνε αυτή η δημοσίευση.
Γεγονός απαράδεκτο, όταν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι  η ΑΕΚ Έβρου φιλοξενήθηκε  σε ένα από τα αποδυτήρια μας  και μάλιστα αυτό της γυναικείας ομάδας.
Όταν έχουμε συνεργαστεί και από κοινού δαπανήσει χρήματα για δίχτυα και πλυντήριο.
Αλλά και όταν η Θράκη ήταν αυτή που ζήτησε από τον ΑΛΕΞ να τους αφήσει να είναι στο γήπεδο. 
Έτσι, άμεσα οι δύο διοικήσεις – Α.Ο. Θράκης και ΑΕΚ Αλεξανδρούπολης – επικοινώνησαν με τη διοίκηση της ΑΕΚ Έβρου, εξέφρασαν την αντισυμβατική συμπεριφορά και ζήτησαν,  προκειμένου να μη διασαλευτεί η μεταξύ μας σχέση, να αναζητηθεί ο υπεύθυνος της δημοσίευσης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά σύμφωνα με τα άρθρα που προβλέπονται από το καταστατικό τους, με ταυτόχρονη δημοσίευση στον τύπο.
Σε διαφορετική περίπτωση οι διοικήσεις των δύο σωματείων θα αναζητήσουν δικαίωση από τα αρμόδια Δικαστήρια, ενώ παράλληλα θα ζητήσουν  οικονομικό έλεγχο των ταμείων των αθλητικών σωματείων (Ο Α.Ο. Θράκης ίσως είναι το μόνο αθλητικό σωματείο που πέρασε από επιθεώρηση το 2018 μετά από ανώνυμη καταγγελία) και ταυτόχρονη επισήμανση προς την Ε.Π.Σ. Έβρου η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει τον   ΚΑΠ σε όλα τα επίπεδα.