50.000 ευρώ για την διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Ορεστιάδας

 

Ένα νέο, περισσότερο λειτουργικό και χαρούμενο πρόσωπο αποκτούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε δύο σχολεία της Ορεστιάδας και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο, καθώς ο Δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται ανάμεσα στους 18 Δήμους πανελληνίως που επιλέχθηκαν προς ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ», που περιλαμβάνει δραστικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της χώρας.

Με την παρότρυνση του Γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, αναπτύσσεται πλέον συνεργασία ανάμεσα σε δυο Υπουργεία, το Παιδείας και το Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την ένταξη 18 ακόμη σχολικών συγκροτημάτων (41 σχολεία συνολικά) μεταξύ αυτών και το 1ο Γυμνάσιο -1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας, και επιπλέον προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήδη από το 2015, έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1 εκατ. 300 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 11 ήδη έχουν ολοκληρωθεί.

Η χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο στην Ορεστιάδα είναι ύψους 50.000 ευρώ και αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στουτς αύλειους χώρους ενώ όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, μέσω των κοινωνικών δικτύων “χρηματοδοτούμε με άλλες 89.500 (ιδιους πόρους) και κάνουμε διαγωνισμό για την πλήρη ανάπλαση του αύλειου χώρου 1ου Γυμνάσιου -1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας“. Με αυτήν την ενέργεια το συνολικό ύψος του  προϋπολογισμού υπολογίζεται στα 139.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη συνολική αναβάθμιση των χώρων που συνολικά φιλοξενούν 500 μαθητές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το έργο έχει χρονοδιαγράμμα ολοκλήρωσης τους 6 μήνες από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών, με την παράδοσή του το αργότερο έως την άνοιξη του 2019, ενώ δεν αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί και εντός του 2018, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η διαγωνιστική διαδικασία.

Σημειώνεται πως η ανάπλαση αφορά συγκεκριμένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ, κιόσκια αλλά και αστικό εξοπλισμό στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ορεστιάδας. Tο εν λόγω πρόγραμμα εγκρίθηκε και εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή του στα 41 σχολεία, ανάμεσα των οποίων και αυτό της Ορεστιάδας. Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ