Με αγώνες υψηλού επιπέδου πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton στην Κομοτηνή

 

Με την ελπίδα πως θα αποτελέσει το μόνιμο σπίτι του, η Κομοτηνή φιλοξένησε το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton-Αντιπτέριση για ΑΜΕΑ.

Με επιτυχία φιλοξένησε η Κομοτηνή το Σάββατο 7 Ιουλίου το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton-Αντιπτέριση για ΑΜΕΑ, δείχνοντας τη δυναμική του αθλήματος καθώς και τις δυνατότητες που έχει η πόλη να φιλοξενηθούν ανάλογες εκδηλώσεις.

11 αθλητές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου διαγωνίστηκαν σε μια διοργάνωση που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε πειραματικά στην Αθήνα όμως φαίνεται να βρήκε την πορεία της στην Κομοτηνή, προσελκύοντας διπλάσιους αθλητές.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟμ-ΑμεΑ) και τον Δήμο Κομοτηνής.

Εκ μέρους της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟμ-ΑμεΑ) ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης σημείωσε: «Είναι για όλους εμάς μια πάρα πολύ ευχάριστη ημέρα, γιατί πραγματικά σε ένα νέο και αναπτυσσόμενο άθλημα αντιλαμβάνονται όλοι την δουλειά που έχει γίνει στην Κομοτηνή τόσο σε επίπεδο Μπάντμιντον όσο και σε επίπεδο Παραμπάντμιντον».

Στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές από την Πάτρα, την Αθήνα, την Βέροια, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, με αθλητές και διοργανωτές να έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι, ειδικά όσοι δεν είχαν επισκεφτεί ξανά την Κομοτηνή, για τις δυνατότητες που έχουν για τις ελεύθερές τους ώρες αλλά και το πόσο φιλική είναι για τα άτομα με αναπηρία η πόλη.

Επίσης ο κ. Ραγκούσης τόνισε: «Ένα στοίχημα που έχουμε κερδίσει εδώ και πολλά χρόνια σαν πόλη βλέπουμε ότι αρχίζει να αποδίδει όλο και περισσότερο καρπούς». Το Παραμπάντμιντον θα ενταχθεί στα παραολυμπιακά αθλήματα την επόμενη Παραολυμπιάδα στο Τόκιο, και είναι θετικό ότι στην Κομοτηνή είδαμε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, με τη διοργάνωση να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Ο κόσμος από την πλευρά του αγκάλιασε τη διοργάνωση, σημείωσε, επισημαίνοντας πως η πόλη της Κομοτηνής έχει κάνει πολλά πράγματα και στο Παραμπάντμιντον, με συνδετικό κρίκο τον προπονητή του Μπάντμιντον κ. Χαράλαμπο Ιορδάνου.