Kύπελλο Ελλάδας: Οι 50 πιθανοι αντίπαλοι των Άρη Αβάτου, Θράκης Φερών και Δόξας Προσκυνητών στην α’ φάση

 

Στο Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν θα συμμετέχουν 85 ομάδες, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, η ΕΠΟ αποφάσισε να μετέχουν σε αυτό και ερασιτεχνικά σωματεία κάνοντας μια σημαντική καινοτομία, με τη συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων που αναδείχθηκαν τη σεζόν 2017-18 Κυπελλούχες στις κατά τόπους ΕΠΣ θα διεξαχθεί τη σεζόν 2018-19 το Κύπελλο Ελλάδας. Στους ομίλους κατ’ ευθείαν θα μπει η Ξάνθη.

Πρόκειται συνολικά για 53 ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην 1η και 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και οι 16 που θα ξεχωρίσουν θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες τις 16 ΠΑΕ της Football League με έπαθλο μια θέση στη φάση ομίλων της διοργάνωσης. Μάλιστα υπάρχει πιθανότατα κάποια ομάδα της Θράκης (με πιθανότερο ο ενισχυμένος Άρης Αβάτου) μέσα από αγώνες αλλά και της κληρωτίδας να φτασει στην 3η φάση, ακόμα και στους ομίλους, αν και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.

Αναλυτικά το νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου:

1η προκριματική φάση: Θα πάρουν μέρος οι 53 Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και φυσικά οι ομάδες της Θράκης, Άρης Αβάτου, Θράκη Φερών και Δόξα Προσκυνητών. Με κλήρωση θα περάσει μία ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια από τα οποία μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες θα προκύψουν 26 ομάδες. Μαζί με την ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για τη 2η φάση θα είναι δηλαδή, 27.

2η προκριματική φάση: Θα συμμετέχουν οι 27 ομάδες που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Με κλήρωση θα περάσουν πέντε ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 22 θα δημιουργήσουν 11 ζευγάρια από τα οποία, μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες θα προκύψουν 11 ομάδες. Μαζί με τις πέντε ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα, θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 3η φάση  δηλαδή, θα είναι 16.

3η προκριματική φάση: Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την δεύτερη φάση και μαζί με τις 16 ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν 16 ζευγάρια από τα οποία, μετά από ΜΟΝΟΥΣ αγώνες, θα προκύψουν 16 ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην επόμενη φάση των «32», δηλαδή στη φάση των ομίλων.

Φάση των «32» (όμιλοι): Θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση και οι 16 ομάδες της Super League. Θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 4 ομάδων. Έπειτα από τρεις αγωνιστικές (οι αγώνες θα είναι μονοί), θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Συνολικά δηλαδή θα προκριθούν 16 ομάδες.

Φάση των «16»: Θα συμμετάσχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων. Έπειτα από κλήρωση θα σχηματιστούν οχτώ ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες θα προκριθούν 8 ομάδες.

Προημιτελικά: Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την φάση των «16» θα πάρουν μέρος στην προημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 4 ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες, θα προκριθούν 4 ομάδες στα ημιτελικά.

Ημιτελικά: Οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από τα προημιτελικά θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση. Έπειτα από κλήρωση θα προκύψουν 2 ζευγάρια και έπειτα από ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες, θα προκύψουν οι 2 φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά, οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ είναι οι εξής:

ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Θράκη Φερών

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: Δόξα Προσκυνητών

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Άρης Αβάτου

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΟ Καρδίας

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Καβάλα

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: ΑΕ Καλαμπακίου

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Απόλλων Παραλιμνίου

ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ: Αναγέννηση Πλαγιάς

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΟ Ν. Καλλικράτειας

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΣ Γιαννιτσά

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΕ Καρίτσας

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Ερμής Αμυνταίου

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ηρακλής Πολυκάρπης

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Μακεδονικός Φούφα

ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πυρσός Γρεβενών

ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Διγενής Νεοχωρίου

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΑΟ Σελλάνων

ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Οικονόμος Τσαριτσάνης

ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Νίκη Βόλου

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θεσπρωτός

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θρίαμβος Σερβιανών

ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ: ΑΕ Ξηροβουνίου

ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Τηλυκράτης Λευκάδας

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΟΦ Αγίου Ματθαίου

ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΑΟ Καλαποδίου

ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΑΠΟΚ Βελούχι

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Νέος Αμφίλοχος

ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: Αστέρας Ιτέας

ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΑΟ Θήβα

ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΑΟ Χαλκίδα

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΕ Κηφισιάς

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΟ Καραβά

ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ηρακλής Ελευσίνας

ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Θύελλα Ραφήνας

ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ: Παλληξουριακός

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Πέλοπας Κιάτου

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Διαγόρας Βραχνέικων

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: Αστέρας Αμαλιάδας

ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Παναρκαδικός

ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΕ Ερμιονίδας

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καλαμάτα

ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Ολυμπιακός Γυθείου

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΟ Τσιλιβή

ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ: Αιολικός

ΕΠΣ ΧΙΟΥ: Δάφνη Δαφνώνα

ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ: ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Θύελλα Καμαρίου

ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Αντίμαχος

ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ: ΑΟ Παλαιόχωρας

ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ερμής Ζωνιανών

ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΠΑΝΟ Μαλίων

ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: ΟΦ Ιεράπετρας