Ολοκληρώθηκε μια χρονιά ορόσημο για το επανιδρυθέν τμήμα πυγμαχίας της ΑΕ Κομοτηνής

 

Μια αθλητική χρονιά ορόσημο για το τμήμα πυγμαχίας της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής έφτασε στο τέλος της και τα είχε πραγματικά όλα. Αρχικά, έγινε ξανά η ενεργοποίηση του συλλόγου μετά από πλέον έξι χρόνια απραξίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που έκανε την Κομοτηνή γνωστή τα παλαιότερα χρόνια, υπό τις οδηγίες του δασκάλου Γιώργου Μιχαηλίδη. Αυτή η προσπάθεια έγινε με την βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, μέσω της προέδρου της Νατάσας Λιβεριάδου.

Επίσης, έγινε η ανακαίνιση του χώρου με προσωπικά έξοδα της ομάδας και με τη βοήθεια από ιδιώτες που χορήγησαν χρήματα. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος ανακαινίστηκε πλήρως και κατόπιν εγκαινιάστηκε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κο Παντελεήμονα.

Φέτος άρχισαν και οι επίσημες συμμετοχές στα εθνικά πρωταθλήματα, και κάπου μεταξύ των συμμετοχών ήρθε και το πρώτο επίσημο μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων. Ήταν το ασημένιο μετάλλιο και η δεύτερη θέση, του Κωνσταντίνου Γκοδοσίδη, που έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία της Κομοτηνής στην πυγμαχία. Η νίκη αυτή αφιερώθηκε στον Γιώργο Μιχαηλίδη.

Προπονητής στην ομάδα είναι ο Απόστολος Κολάτσης και συνεργάτες του είναι οι Νίκος Ζάρμπας, Δημήτρης Φράγκατζης, Θεόκλητος Πανέρης.