Ακριτίδεια 2018: Ρεπό για τον Έβρο, πρώτη νίκη για την Ξάνθη επί της Άρτας

Τη πρώτη της νίκη πέτυχε στη φετινή διοργάνωση των Ακριτίδειων, η ποδοσφαιρική ομάδα των Δασκάλων της Ξάνθης, επικρατώντας της Άρτας, ενώ η ομάδα του Έβρου είχε το ρεπό της το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο 11′ έγινε μια σέντρα από τον Κεχαγιά από αριστερά, με τον Γιοβανούδη να κατεβάζει ωραία λίγο έξω από την περιοχή και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Άρτας. Ο καιρός δεν αποτέλεσε σύμμαχο των ομάδων, αφού από τα μισά σχεδόν του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε η βροχή που δε σταμάτησε έως και το 60ο περίπου λεπτό. Στο 43′ η ομάδα της Άρτας ισοφάρισε προσωρινά με μια σέντρα σουτ του Πατρόζου, αλλά η Ξάνθη απάντησε λίγα λεπτά αργότερα με τον Αχμέτ που έπιασε ένα απευθείας σουτ μετά από σέντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην Ξάνθη.

Στο 52′ ήταν η σειρά της Άρτας να απειλήσει με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Παπαχρήστου, με τον Πασίνη όμως να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ κρατώντας το 2-1, ενώ λίγο πριν ο ίδιος απέκρουσε και ένα τετ α τετ του Άλπου.

Στο άλλο παιχνίδι η Χαλκίδα επικράτησε με 2-0 της ομάδας από την Κύπρο και έτσι η Ξάνθη με νίκη ή ακόμα και ισοπαλία επί των ουραγών Κυπρίων προκρίνονται στην επόμενη φάση. Από την άλλη η ομάδα Δασκάλων του Έβρου, μετά τη χθεσινή της νίκη στον τελευταίο όμιλο της διοργάνωσης (που είναι και ο μοναδικός που αποτελείται από 3 ομάδες), σήμερα είχε το ρεπό της και περίμενε να δει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να δει αν αύριο της αρκεί η ισοπαλία ή χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ: Πασίνης, Γιοβανούδης, Κεχαγιάς, Μαντζαρίδης, Μολλά, Οτουζμπίρ, Μπουναρτζής, Κοτζά, Παρασχάκης, Μουμίν, Καραξάνης.