Μεσογειακοί Αγώνες: Με οκτώ πόντους Δαλακούρα πέταξε εκτός ημιτελικών την Γαλλία η Εθνική

Σε τροχιά διεκδίκησης ενός μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα μπήκε η Εθνική βόλεϊ ανδρών μετά την νίκη επί της Γαλλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά.
Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχοντας βασικό τον Ανέστη Δαλακούρα που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 πόντους (6/9 επιθέσεις), καλό σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ νίκησε την Γαλλία με 3-0 στα προημιτελικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τη νικήτρια του ζευγαριού μεταξύ της διοργανώτριας Ισπανίας και της Τυνησίας που παίζουν το βράδυ.
Η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο σε όλο τον αγώνα και η μοναδική φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν στο πρώτο σετ όταν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ ήταν έναν πόντο πίσω από τους Γάλλους. Εκεί με σερί 4-0 άρχισε η αντεπίθεση. Προηγήθηκε 19-16 και 23-21 και παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι ισοφάρισαν σε 24-24 η ομάδα του Ανδρεόπουλου πήρε το δεύτερο σετ μπολ που είχε στη διάθεσή της και κατέκτησε το κρίσιμο, όπως αποδείχθηκε, πρώτο σετ.

Από κει και ύστερα οι διεθνείς με αποτελεσματική επίθεση (54%-44%) και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Γάλλων (32 συνολικά) επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Στο δεύτερο σετ με την ψυχολογία στα ύψη ξεκίνησαν με το εντυπωσιακό 7-0 και παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους μείωσαν στους 3 (16-13) η Εθνική πάτησε γκάζι και πήρε άνετα το σετ με 25-18. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο τρίτο νικηφόρο, για την «γαλανόλευκη» σετ. Στο 13-13 ανέβασαν την απόδοσή τους και με το εντυπωσιακό 12-2 πανηγύρισαν τη νίκη με 3-0 σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δεν αγωνίστηκε ο Εβρίτης λίμπερο Άκης Δαρίδης. Τα σετ: 0-3 (24-26, 18-25, 15-25)

Ο Ανέστης Δαλακούρας μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στην αξία της νίκης επί των Γάλλων: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πιέσαμε τους Γάλλους στην υποδοχή, πήγαμε καλά στο μπλοκ-άμυνα και οι αντίπαλοί μας τα χάσανε. Είχαμε ενέργεια και πάθος και μας βγήκε το παιχνίδι. Πάμε στα ημιτελικά και πλέον έχουν ανοίξει την πόρτα των μεταλλίων. Δεν παίξαμε καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια και χρωστούσαμε στους εαυτούς μας μια καλή εμφάνιση. Την κάναμε σήμερα και ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα στον ημιτελικό. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο γιατί όπως έχει το παρελθόν όποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία την …πατάει. Θεωρητικά η Τυνησία είναι η ανίσχυρη στο ζευγάρι με την Ισπανία αλλά αν εμείς δεν κάνουμε το παιχνίδι μας δεν θα είναι εύκολος ο ημιτελικός με όποιον και παίξουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Εβρίτης ακραίος της Εθνικής.