Volley League: Έκλεισε ο πρώην Εβρίτης Γκάβιν Σμιτ στον Ολυμπιακό, απάντησε αμέσως ξανά ο ΠΑΟΚ

 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του προ δεκαετίας παίκτη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γκάβιν Σμιτ και ενισχύουν πολύ σημαντικά το ρόστερ τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, καθώς ο Καναδός θεωρείται από τους καλύτερους διαγώνιους αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Ο Γκάβιν Σμιτ είναι 32 ετών και έχει ύψος 2.08, ενώ με όπλο την εμπειρία του και την ποιότητα του αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στους «ερυθρόλευκους».

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ιαπωνία, ενώ έχει κάνει ρεκόρ στο πρωτάθλημα Κορέας με 58 πόντους σε ένα ματς.

Με την απόκτηση του Καναδού γίγαντα ο Ολυμπιακός καλύπτει το κενό του Οιβάνεν και την “τρύπα” στη θέση του διαγώνιου. Προσθέτει στο ρόστερ του ένα σπουδαίο παίκτη που θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα και θα την βοηθήσει έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους της τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Βέβαια, όπως αποκαλύπτει ο Στέφανος Λεμονίδης στο Φως, για να τεθεί σε ισχύ του συμβόλαιο του θα περάσει από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, αφού στο παρελθόν έχει δυο κατάγματα κνήμης(2013, 15) , αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πέρυσι αγωνίσθηκε χωρίς προβλήματα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και είναι εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής Καναδά, αφού έπαιξε και την Κυριακή στο ματς του Νations League κόντρα στην Ιαπωνία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον Γκάβιν Τσάρλς Σμιτ. Ο 32χρονος διεθνής Καναδός διαγώνιος, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Προηγούμενες ομάδες

2007-2008 Εθνικός Αλεξανδρούπολης
2008-2009 Arago de Sete (Γαλλία)
2009-2012 Daejeon Samsung (Nότια Κορέα)
2012-2013 Iskra Odintsovo (Ρωσία)
2013-2015 Arkas Izmir (Τουρκία)
2015-2016 Funvic Taubate (Βραζιλία)
2016-2017 Asseco Resovia Rzeszów (Πολωνία)
2017-2018 Τoray Arrows (Ιαπωνία)

Παλμαρέ

Συλλογικό επίπεδο
2009 Kovo Cup – Daejeon Samsung (Nότια Κορέα)
2010 Πρωτάθλημα Ν.Κορέας – Daejeon Samsung (Nότια Κορέα)
2011 Πρωτάθλημα Ν.Κορέας – Daejeon Samsung (Nότια Κορέα)
2012 Πρωτάθλημα Ν.Κορέας – Daejeon Samsung (Nότια Κορέα)
2015 Πρωτάθλημα Τουρκίας – Arkas Izmir (Τουρκία)
2016 Φιναλίστ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Νοτίου Αμερικής – Funvic Taubate (Βραζιλία)

Εθνική ομάδα Καναδά
2008 – Ασημένιο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2009 – Ασημένιο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2011 – Χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2011 – Χάλκινο μετάλλιο στο προκριματικό τουρνουά του Παγκ. Κυπέλλου
2013 – Ασημένιο μετάλλιο στο προκριματικό τουρνουά του Παγκ. Κυπέλλου
2015 – Χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες

Προσωπικές διακρίσεις
2008 – Καλύτερος επιθετικός στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2009 – Καλύτερος σκόρερ στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2011 – Καλύτερος επιθετικός και σκόρερ στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2015 – Καλύτερος σκόρερ και καλύτερος σέρβερ στους Παναμερικανικούς Αγώνες
2016 – Καλύτερος διαγώνιος στο 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά προκριματικών Ολυμπιακών Αγώνων
2011-2012 – Πέτυχε 58 πόντους σε έναν αγώνα του Νοτιοκορεάτικου Πρωταθλήματος

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Ολυμπιακού, στο olympiacossfp.gr ο Γκάβιν Σμιτ ανέφερε τα εξής:

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα, εκεί από όπου άρχισα την επαγγελματική μου καριέρα αρκετά χρόνια πριν. Πολύ περισσότερο ενθουσιασμένος είμαι γιατί θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και θα προσπαθήσω να έχουμε μια εξίσου επιτυχημένη σεζόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη!”

Αμεση ήταν πάντως η απάντηση του ΠΑΟΚ. Πριν δύο εβδομάδες όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Κουμεντάκη, ο ΠΑΟΚ λίγες ώρες μετά ενεργοποίησε την βόμβα Τζούριτς. Τώρα που ανακοινώθηκε ο Σμιτ, από τον ΠΑΟΚ διέρρευσε ότι κατάφερε και πήρε το πολυπόθητο… ναι από τον έμπειρο κεντρικό, Αλεξάνταρ Όκολιτς!

Ο 25χρονος Σέρβος ύψους 2.05, βρίσκεται την τελευταία διετία στην Μπερλίν, με την οποία κατέκτησε δυο φορές την Μπουντεσλίγκα και τις τελευταίες ημέρες ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Σερβίας.

Πρόκειται για ένα από τα βασικά μέλη της Εθνικής Σερβίας, έχοντας κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων στην Τουρκία το 2011 και το 2016 το World League με την Εθνική Ανδρών. Αυτή την περίοδο αγωνίζεται στο Volleyball Nation League με την Σερβία, η οποία χθες εξασφάλισε την πρόκριση της στο Final 6, που θα γίνει στις 4-8 Ιουλίου στην Γαλλία.

Ο έμπειρος κεντρικός συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση του ΠΑΟΚ και πλέον απομένει να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του. Όπως γίνεται αντιληπτό, πάμε για το πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και σε αυτό θα έχουμε και διπλή θρακιώτικη παρουσία με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής, κάτι που σημαίνει ότι οι θρακιώτες φίλαθλοι θα έχουν τουλάχιστον δυο φορές την ευκαιρία να δουν καθεμιά από αυτές τις ομάδες στα μέρη μας.