Με την ψήφο και της Ξάνθης διάδοχος του Στράτου στην προεδρία της Super League ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού

 

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης θα είναι ο διάδοχος του αντιπροέδρου της Ξάνθης Γιώργου Στράτου στην προεδρία της Super League. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των εκλογών που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης μετά από έντονο παρασκήνιο ήταν τελικά ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αλλά έλαβε οριακή πλειοψηφία πήρε 9 ψήφους. Υπέρ της υποψηφιότητάς του τάχθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη, που εκπροσωπήθηκε στο ΔΣ της Super League από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Άρη Πιαλόγλου.

Ο Μπαταγιάννης ψηφίστηκε ακόμα από τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννενα, Λαμία και φυσικά τον Ολυμπιακό, του οποίου αποτελεί αντιπρόεδρο. Μάλιστα, στο ΔΣ του συνεταιρισμού βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για πρώτη φορά μετά την απαγόρευση  ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ψήφισε «παρών», καθώς δεν θέλησε να στηρίξει με την ψήφο της τον υποψήφιο των “ερυθρολεύκων”. Λευκό ψήφισαν από την άλλη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρας Τρίπολης. Απείχε της ψηφοφορίας η ΕΠΟ για ευνόητους λόγους.

Νωρίτερα, το πρωί, η ΠΑΕ ΑΕΚ διαπιστώνοντας  ότι δεν θα είχε ούτε την υποστήριξη των “πρασίνων”, ενώ δεδομένα δεν είχε πλέον και του ΠΑΟΚ, αποφάσισε από το να υποστεί μία ήττα στις εκλογές να αποσύρει την υποψηφιότητα του Πέτρου Καϊμακάμη, την οποία προωθούσε για την προεδρία.

Ο νέος πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον περασμένο Νοέμβριο. Πριν μία διετία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και του Ατρομήτου, όντας προσωπικός δικηγόρος του Γιώργου Σπανού, τον οποίο είχε εκπροσωπήσει σε πολλές σημαντικές υποθέσεις.

Διαδέχεται στην προεδρία τον Γιώργο Στράτο, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθη. Στην θέση του αναπληρωτή προέδρου επανεξελέγη ο Χρήστος Δάρας, από την ΠΑΕ Πανιώνιος. Οι γνωρίζοντες λένε για παρασκηνιακή νίκη-επιστροφή του Ολυμπιακού, που με τον τρόπο αυτό αποκτά έμμεση εκπροσώπηση και στο ΔΣ της ΕΠΟ, καθώς ο πρόεδρος της Super League είναι exoficio αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.