Μεσογειακοί Αγώνες: Άγγιξε το μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο ο Σοφιανίδης, χρυσό στην ίδια κούρσα ο Χρήστου

 

Στην τέταρτη θέση του μεγάλου τελικού των 100 μέτρων ύπτιο στους Μεσογειακούς Αγώνες τερμάτισε ο πρώην κολυμβητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης Νίκος Σοφιανίδης το απόγευμα της Κυριακής. Το πρωί είχε με άνεση προκριθεί στον τελικό, διεκδίκησε μετάλλιο αλλά οριακά δεν τα κατάφερε.

Στην ίδια κούρσα πάντως η Ελλάδα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με τον Απόστολο Χρήστου. που τερμάτισε σε 54.58 δευτερόλεπτα. Στην δεύτερη θέση ο Σαμπιόνι από την Ιταλία με 54.77 και τρίτος με τον ίδιο χρόνο ο επίσης ιταλό Τσικαρέσε.  Ο χρόνος του Σοφιανίδη ήταν 55.23.

Ο νυν κολυμβητής του ΠΑΟΚ  είχε το πρωί προκριθεί με την 3η καλύτερη επίδοση με 56.80 ενώ ο Απόστολος Χρήστου είχε δημειώσει με 56.84 το πρωί την δεύτερη καλύτερη επίδοση ώστε να προκριθούν και οι δυο τους στον δεύτερο τελικό τους σε 24 ώρες, αφού και χθες μετείχαν στα 50 μέτρα.

Το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου ήρθε λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο του Κριστιάν γκολομέεβ στα 50 μέτρα πεταλούδα. Αυτό ήταν το 7ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης στη διοργανωση και το 9ο συνολικά της Ελλάδας σε όλα τα σπορ.