Μεσογειακοί Αγώνες: Πέμπτος ο Σοφιανίδης στα 50μ ύπτιο, πέντε μετάλλια από την ελληνική κολύμβηση

 

Με πέντε μετάλλια, σπουδαίες επιδόσεις και κούρσες ξεκίνησαν για την ελληνική αποστολή της κολύμβησης το Σάββατο (23/6) οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Ο πρώην κολυμβητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης Νίκος Σοφιανίδης προκρίθηκε από τα πρωινά προκριματικά με τον 5ο καλύτερο χρόνο στον τελικό και τελικά σε αυτόν κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 25.71.

Στην συγκεκριμένη κούρσα ο Απόστολος Χρήστου με 25.35 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό κέρδισε ο ιταλός Σαμπιόνι και το ασημένιο ο επίσης ιταλός Μπονάτσι με 25.11 και 25.22 αντίστοιχα.

Το μετάλλιο του Χρήστου ήταν ένα από τα πέντε που εξασφάλισε η ελληνική κολύμβηση την 1η ημέρα των αγώνων της κολύμβησης.

Ο Ανδρέας Βαζαίος έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική κολύμβηση και το δεύτερο στην ελληνική αποστολή, μετά από εκείνο της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή, κερδίζοντας την πρωτιά στα 200 μ. ατομική με χρόνο 1:59.40.

Επιπλέον, είχαμε άλλα δύο χάλκινα μετάλλια, αφού πέρα από τον Απόστολο Χρήστου, βάθρο ανέβηκαν η Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 28.61 και  Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα με επίδοση 58.78.

Τέλος, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στις σκυτάλες των 4×100μ. ελεύθερο Ανδρών η ελληνική ομάδα (Απόστολος Χρήστου, Φώτης Κολιόπουλος, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ) με 3:18.25.

Το πρωί στους προκριματικούς, συνολικά 12 κολυμβητές και κολυμβήτριες κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους αντίστοιχους τελικούς, συμπεριλαμβανομένου του Εβρίτη Νίκου Σοφιανίδη.

Οι υπόλοιποι 12 ήταν οι Κέλλυ Αραούζου, Ανδρέας Βαζαίος, Νόρα Δράκου, Απόστολος Χρήστου, Νίκος Σοφιανίδης, Κριστέλ Βουρνά, Άννα Ντουντουνάκη, Στέφανος Δημητριάδης, Γιάννης Καρπουζλής, Γιώργος Σπανουδάκης, Σοφία Κλικοπούλου και Ηλέκτρα Λεμπλ.