Γ’ Εθνική: Ορίστηκε η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα! Οι κρίσιμες ημερομηνίες για Άβατο, Ορφέα, Ασπίδα, Εθνικό και Κόσμιο

 

Ορίστηκε από την ΕΠΟ η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Στο πρωτάθλημα αυτό υπενθυμίζεται ότι πρόκειται να μετέχουν και 5 ομάδες από την Θράκη. 

Έτσι οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την ΕΠΣ Έβρου, ΠΑΟΚ Κοσμίου από την ΕΠΣ Θράκης και οι τρεις εκπροσωποι της ΕΠΣ Ξανθης Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης και Ασπίδα Ξάνθης εκτός απροόπτου εαν δεν αλλάξει κάτι όπως τα τελευταία χρόνια με συνεχείς αναβολές θα ξεκινησουν τις υποχρεώσεις τους στις 23 του Σεπτεμβρη ,όπως αποφασίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Επίσης αποφασιστηκε ότι μέχρι τις 14 Αυγούστου άπαντες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καταθέσει δήλωση συμμετοχής.

Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει και πάλι, με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια των ομάδων, προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλα ταξίδια που θα επιβαρύνουν τους συλλόγους. Για όσες πρωταθλήτριες από τις Ενώσεις δεν συμμετέχουν, οι δευτεραθλήτριες ομάδες θα πάρουν την θέση τους. Όσοι αντικαταστήσουν τους πρωταθλητές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής εντός 10 ημερών από την λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, δηλαδή ως τις 25 Αυγούστου.

Με τα μέχρι στιγμής δρδομένα ο 1ος όμιλος των θρακιωτων θα αποτελείται από την ΑΕ Καλαμπακίου ως εκπρόσωπο της Δράμας, την Πέρνη (πρωταθλήτρια), το Νέστο, το Ορφάνι και τον ΑΟ Καβάλας  από την Καβάλα, τον Εθνικό Σιδηρόκαστρου (πρωταθλητής), το Σκούταρι, το Παραλίμνιο και τον Πανσερραϊκό από τις Σέρρες και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από τον Έβρο, τον ΠΑΟΚ Κοσμίου από τη Ροδόπη και από την Ξάνθη την Ασπίδα, τον Ορφέα και το Άβατο.