Ο Ξανθιώτης πρώην αθλητής που θα συνοδεύσει ως προπονητής την Εθνική Ομάδα Σκοποβολής στους Μεσογειακούς

 

Στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα θα λάβει μέρος με πλήρη σύνθεση η Εθνική Ομάδα Σκοποβολής έχοντας ως επικεφαλής την χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο Άννα Κορακάκη.

Την δραμονή αθλήτρια θα συνοδεύει και ο προπονητής της Τάσος Κορακάκης. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στους προπονητές της αποστολής είναι και ένας Θρακιώτης.

Ο λόγος για τον Νίκο Αντωνιάδη, εθνικό προπονητή στο τραπ, ο οποίος κατάγεται από την Ξάνθη και είναι παλιός αθλητής της σκοποβολής, με συμμετοχή μάλιστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Αντωνιάδης ήταν αθλητής του συλλόγου Θραξ Πελταστής. Πλέον είναι Ξανθιώτης είναι εθνικός προπονητής και το όνομά του αναφέρεται στο σχετικό booklet της ΕΟΕ δίπλα δίπλα με αυτό του Κορακάκη.

Η σκοπευτική ομάδα αποτελεί μέρος της Ελληνικής Αποστολής τους Μεσογειακούς Αγώνες «Tarragona 2018» που θα διεξαχθούν από 22 Ιουνίου μέχρι και 1 Ιουλίου.

Πρώτοι δοκιμάζονται, το πρωί (09:00) του Σαββάτου 23/6, οι σκοπευτές του Τραπ (δηλαδή του Νίκου Αντωνιάδη) και οι γυναίκες στο αεροβόλο πιστόλι.

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής:

Α. Αγωνίσματα 10μ

10μ Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών: Γαμπιεράκης Γεώργιος, Μαστροδημητρόπουλος Γεώργιος

10μ Αεροβόλο Πιστόλι Γυναικών: Κορακάκη Άννα, Παπακανέλλου Δήμητρα

10μ Αεροβόλο Τουφέκι Ανδρών: Ζήσης Ευάγγελος, Καρπίδας Θεόδωρος

10μ Αεροβόλο Τουφέκι Γυναικών: Τσιόνογλου Μαρία, Μακράκη Μαρούσα

Β. Αγωνίσματα Πήλινου Στόχου

Τραπ Ανδρών: Χατζητσακιρόγλου Ιωάννης, Τζινάκος Ανάργυρος

Την αποστολή θα συνοδεύσουν οι προπονήτριες και οι προπονητές: Παπαδάκη Μαρία, Φωκά Ελένη, Αντωνιάδης Νικόλαος και Κορακάκης Αναστάσιος.