Διαφωνίες και ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για επιχορήγηση σε δύο πρωταθλητές που θέλουν να πάνε στη Μόσχα

 

Πολλές αντιδράσεις και ενστάσεις υπήρξαν κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής του αιτήματος επιχορήγησης που έκανε ο τοπικός Αθλητικός Όμιλος Γυμναστικής Tae Kwon Do.

Οι άνθρωποι του Ομίλου Γυμναστικής Tae Kwon Do ζήτησαν την οικονομική βοήθεια για την συμμετοχή δύο αθλητών του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του παγκρατίου αθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μόσχα της Ρωσίας το διάστημα από τις 5 ως τις 8 Οκτωβρίου.

Όπως διευκρινίστηκε, η συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών είναι πολύ σημαντική γιατί αφενός θα διεκδικήσουν μια διεθνή διάκριση και αφετέρου, εφόσον πετύχουν κάτι τέτοιο, θα πετύχουν και την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.

Λόγω του ότι το κόστος της μετάβασης είναι πολύ δαπανηρό και είναι δύσκολο να καλυφθεί αποκλειστικά από τους γονείς, το σωματείο ζήτησε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου και τελικά, παρουσιάζοντας έναν προϋπολογισμό περίπου 3.000 ευρώ, εξασφάλισε οικονομική βοήθεια 1.000 ευρώ από τον Δήμο.

Ωστόσο η απόφαση ενίσχυσης του σωματείου δεν εγκρίθηκε ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία, με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης να καταθέτουν τις εντάσεις τους και τελικά να μην δίνουν την θετική τους ψήφο.

Όπως αναφέρθηκε, το παγκράτιο και άλλα τέτοια αθλήματα δεν είναι ολυμπιακά και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θεωρούνται  αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Έτσι, μεταξύ άλλων, απείχαν από την συγκεκριμένη ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι Γκαράνης, Μενεσελίδου Μολλά Ισά Ριτβάν, Γραβάνης και Πολυτσάκης.