Απόφαση μαχαιριά για τα αθλητικά σωματεία της Αλεξανδρούπολης! Παράνομη η σύμβαση Δήμου-ΔΠΘ για την χρήση του κλειστού Μανέα!!!

 

Μία απόφαση που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στα σωματεία της Αλεξανδρούπολης και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα, δεδομένης της έλλειψης κλειστών αθλητικών χώρων, είναι αυτή που εξέδωσε και σε δεύτερο βαθμό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για το πανεπιστημιακό κλειστό.

Η υπόθεση αφορά την παραχώρηση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, της χρήσης των εγκαταστάσεων και των λοιπών υποδομών του πανεπιστημιακού κλειστού γυμναστηρίου (γνωστό ως Γυμναστήριο Μανέα) που βρίσκεται εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή της Δραγάνας.

Με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης είχε προσπαθήσει να βρει προσωρινή λύση στο μείζον ζήτημα της έλλειψης κλειστών αθλητικών χώρων για την κάλυψη των αναγκών των αθλητικών συλλόγων της πόλης, μέχρι να χτιστεί το νέο κλειστό αλλά και το περίφημο μπαλόνι στην περιοχή του κολυμβητηρίου και να αποσυμφορηθεί κατά κάποιον τρόπο το υπερφορτωμένο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Αρχικά ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης απέριψε στις 10 Απριλίου την συγκεκριμένη συνεργασία και τότε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως διαβάζουμε στο evros-news, έκανε προσφυγή κατά αυτής της απόφασης θεωρώντας ότι θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης  απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει στις 4 Μαίου 2018 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή με πρόεδρο την Όλγα Τσιρκινίδου, αποφάσισε: «Την απόρριψη της από 4-5-2018 προσφυγής του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά της υπ΄ αριθμ. 6914/10-4-2018 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με τις σκέψεις που εκτέθηκαν στην ανωτέρω εισήγηση και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με το προαναφερόμενο αντικείμενο είναι μη νόμιμη διότι δεν αφορά απλή παραχώρηση χρήσης εγκαταστάσεων και υποδομών αλλά αποτελεί κατ΄ορθό νομικό χαρακτηρισμό σύμβαση μίσθωσης εγκαταστάσεων και λοιπών υποδομών κλειστού γυμναστηρίου με παράκαμψη και μη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων του άρθρου 194 του Ν. 3463/06 και του Π.Δ. 270/81».

Επίσης, στην απόφαση αναφέρεται ότι: «Επειδή ο Συντονιστής της ΑΔΜΘ δεν έσφαλε κατά την έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης δεδομένου ότι η προγραμματική σύμβαση το σχέδιο της οποίας επικυρώθηκε με την υπ΄αριθμ. 26/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξ/πολης αποτελεί κατ΄ουσία σύμβαση μίσθωσης η οποία όμως θα έπρεπε να διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 194 του ν. 3463/2006, γι’ αυτό και απορρίπτεται η προσφυγή του δήμου Αλεξανδρούπολης».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ EVROS-NEWS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ