Volley League: Το δελτίο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης του «γίγαντα» που έχει βάλει στο μάτι ο Ολυμπιακός

 

Ο Γκάβιν Σμιτ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Βουλγαρία, όπου θα παίξει με την εθνική Καναδά σε όμιλο του Παγκοσμίου Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός επισπεύδει τις διαδικασίες για να τον κάνει δικό του. Αν λοιπόν τα βρουν ως την Κυριακή στο οικονομικό, όπου η διαφορά δεν είναι μεγάλη, θα έρθει τη Δευτέρα στον Πειραιά για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο.

Αυτό αναφέρει ο Στέφανος Λεμονίδης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Φως”, προσθέτοντας ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον Καναδό γίγαντα για αντικαταστάτη του Φινλανδού Οιβάνεν και προχωράει τις συζητήσεις, με την προϋπόθεση να έχει ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν στο παρελθόν.

Ο Σμιθ είναι 32 χρονών, έχει ύψος 2.08 και 164 συμμετοχές στην Εθνική Καναδά, από την οποία απουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πέρυσι έπαιξε όλη τη σεζόν στην ιαπωνική Toray Arrows και το 2016-17 στη Ρεσόβια Πολωνίας.

Ωστόσο δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες και δη στους Εβρίτες, αφού είχε περάσει πριν μια δεκαετία από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με προπονητή τον Κώστα Δεληκώστα, που ήταν και ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον έφερε στην Ευρώπη, μέσω του Καναδού μάνατζερ και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Τζέισον Χαλντέιν.

Από τότε βέβαια ο Σμιτ έχει αλλάξει σωματότυπο, έγινε θηριώδης και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διαγώνιους του κόσμου. Το κασέ του ξεπερνάει τις 100.000 και ο μάνατζερ του Ματιάσεβιτς πιέζει να τον κλείσουν απο τώρα, γιατί αν ξεκινήσει να παίζει με την Εθνική Καναδά στο Παγκόσμιο Λιγκ, το κασέ του εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν θέλει να βιαστεί γιατί ο Σμιτ, όπως και ο Τζούριτς ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα και για αυτό ο Μουνιόθ και ζήτησε να περάσουν από κόσκινο τον Καναδό, που διακρίνεται εκτός από τη δύναμη στην επίθεση, στο μπλοκ, όπου ήταν κορυφαίος, όπου κι αν αγωνίσθηκε.

«Όπως λένε στον Πειραιά, ο Σμιτ έπαιξε κανονικά όλη την προηγούμενη σεζόν με επιτυχία και είναι ενεργό μέλος της Εθνικής, σε αντίθεση με τον Μίταρ Τζούριτς. Η σύμπτωση; Και οι δυο φοράνε τη φανέλα με το “12”», αποκαλύπτει ακόμα στο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Λεμονίδης, που έψαξε, βρήκε και παρουσίασε το πρώτο δελτίο του Γκάβιν Σμιτ στην Ελλάδα, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης…