ΕΠΣ Ξάνθης: Σκέψεις εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών από αυτό το καλοκαίρι

 

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών δεν απασχολεί μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και την ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις για πιθανή αλλαγή των προβλεπόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, από την σεζόν 2018-2019 στην ΕΠΣ Ξάνθης η Β’ Κατηγορία θα γίνεται και πάλι σε έναν όμιλο αντί για δύο, ενώ θεσπίζεται εκ νέου η Γ’ Κατηγορία ενώ η Α’ Κατηγορία παραμένει ως έχει.

Ωστόσο η απουσία… ομάδων δημιουργεί σκέψεις να συνεχιστεί και τη νέα σεζόν το σύστημα που εφαρμόστηκε την φετινή, δηλαδή να μην υπάρξει Γ’ Κατηγορία αλλά δύο όμιλοι στη Β’ Κατηγορία. Και αυτό γιατί εκτιμούν στην ΕΠΣ Ξάνθης ότι δεν έχει νόημα να υπάρξει κατηγορία με μόλις 5-6 ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε σημειώσει το ThrakiSportS σε παλιότερο ρεπορτάζ για το πως διαμορφώνεται ο νέος χάρτης της ΕΠΣ Ξάνθης, στην Γ’ Κατηγορία της επόμενης περιόδου αναμένεται να μετέχουν 5 ομάδες, με βάση την κατάταξή τους στα πρωταθλήματα που ολοκληρώθηκαν. Πρόκειται για τον Αετό Τοξοτών, τον ΑΠΟΞ Ραιδεστού, την Κοτύλη, την ΑΕΚ Κυψέλης και τον Εθνικό Κιμμερίων.

Σε αυτές τις ομάδες προφανώς θα προστεθούν και όσες νέες ομάδες προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι, είτε μέσω νέων ιδρύσεων είτε μέσω επανεμφανίσεων. Ωστόσο αν μετά και από αυτές τις προσθήκες, δεν φτάσει συνολικά ο αριθμός των ομάδων της Γ’ Κατηγορίας σε διψήφιο αριθμό, τότε δεν αποκλείεται τελικά η Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης να μην θεσπιστεί αλλά να έχουμε και πάλι μια μεγάλη Β’ Κατηγορία με δυο ομίλους.

Όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, ήδη σε αρκετά χωριά γίνονται προσπάθειες να επανενεργοποιηθούν οι τοπικές ομάδες που για διάφορους λόγους είχαν αποσυρθεί, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τις ομάδες που πέρυσι δεν «κατέβηκαν» για οικονομικούς λόγους. Το γεγονός ότι έρχονται το 2019 και οι εκλογές στην ΕΠΣ Ξάνθης κάνει ορισμένους να αναφέρουν ότι θα έχουμε αρκετές επανεμφανίσεις ομάδων, ώστε οι παράγοντές τους να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.

Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν εκλείψει και αν δεν είναι γενναίος ο αριθμός των ομάδων που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, τότε δεν αποκλείεται η Γ’ Κατηγορία να αφεθεί στις καλένδες και οι 5, 6 ή ακόμα και 10 ομάδες της Γ’ Κατηγορίας να προστεθούν στις 12 της Β’ Κατηγορίας. Για να συμβούν πάντως όλα αυτά θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση έκτακτης γενικής συνέλευσης, αφού τέτοια αναδιάρθρωση δεν αρκεί με απλή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ