Ικανοποιητικές εμφανίσεις των παίδων του Άθλου Ορεστιάδας στη Νις της Σερβίας

 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις  και γεμάτοι εμπειρίες γύρισαν οι παίδες του Άθλου Ορεστιάδας από την πόλη του Νις  στη Σερβία όπου έλαβαν μέρος σε τουρνουά παίδων με την συμμετοχή συνολικά οκτώ ομάδων (οι άλλες εφτά ήταν από την Σερβία) προσκεκλημένοι της Σέρβικης ομοσπονδίας του βόλεϊ και του Ζοραν Νεζοβιτς, προέδρου της ομάδας Okdesetka.

Η ομάδα του Άθλου Ορεστιάδας αγωνίστηκε στο 2ο όμιλο όπου αντιμετώπισε τις ομάδες της Οκdesetka,  του Pirot και την Toplicanin 97 Prokuplie. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε την Οκdesetka από την οποία μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ηττήθηκε με 2-1 δύσκολα. Στον δεύτερο αγώνα αντιμετώπισε την ομάδα της Toplicanin 97 Prokuplie από την οποία και πάλι ηττήθηκε με 2-1 επίσης δύσκολα (στο ται μπρεικ έχανε με 12-2 αλλά ισοφάρισε σε 14-14 με τους Σέρβους όμως να παίρνουν το σετ με 16-14 και τον αγώνα με 2-1 σετ).

Στον τρίτο αγώνα αντιμετώπισε την ομάδα του Pirot την οποία και κέρδισε με 2-0 σετ. Στην βαθμολογία της πρώτης φάσης πήρε την 2η θέση οπότε αντιμετώπισε την ομάδα που πήρε την 2η θέση από τον 1ο όμιλο, δηλαδή την Toplicanin Prokuplie (δεύτερη ομάδα από την πόλη Prokuplie) για τις θέσεις 3 και 4. Σε αυτόν τον αγώνα ηττήθηκε και πήρε την 4η θέση στην τελική βαθμολογία.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Άθλου, το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό (γνωστή η σχολή των Σέρβων στο βόλεϊ) και το όφελος για τους παίκτες του Άθλου Ορεστιάδας σημαντικό. Η διοργάνωση και η φιλοξενία ήταν άριστη με τους ιθύνοντες του Άθλου Ορεστιάδας (έφοροι, προπονητής) που συνόδευσαν την αποστολή αλλά και τους αθλητές να δηλώνουν ευχαριστημένοι.  Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο 9/6.

Την Κυριακή με πρωτοβουλία του προέδρου της OkDesetka Ζόραν Νεζοβιτς η αποστολή του Άθλου Ορεστιάδας ξεναγήθηκε στην όμορφη πόλη του Νις με τους αθλητές να χαλαρώνουν μετά από μία έντονη αγωνιστικά πρώτη μέρα. Θετικό ότι κλείστηκε ραντεβού για συμμετοχή του Άθλου Ορεστιάδας σε επόμενο τουρνουά τον Οκτώβριο του 2018 σε άλλη πόλη της Σερβίας αλλά και την άνοιξη του 2019. Επίσης δόθηκε ραντεβού με ομάδες από την Σερβία για να συμμετέχουν στο 4ο Βαλκανικό τουρνουά που θα διοργανώσει ο Άθλος Ορεστιάδας την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 στην έδρα του, στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας ‘Νίκος Σαμαράς’.

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας συγχαίρει τον προπονητή Θεόδωρο Χουσίδη και τους παίκτες των παίδων που συμμετείχαν στην αποστολή για τις πολύ καλές εμφανίσεις στο τουρνουά αυτό. Επίσης η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας με ανακοίνωσή της εκφράζει την επιθυμία να «να ευχαριστήσει τον γνωστό προπονητή και συντοπίτη μας Κο Ντράγκαν Μιχαιλοβιτς για την βοήθεια του προς τον σύλλογο μας». 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ
Α ΟΜΙΛΟΣ
1. LOTUS CACAK   9
2. TOPLICANIN PROKUPLIE 6
3. NIS   4
4. KNJAZEVAC 2
Β  ΟΜΙΛΟΣ
1. DESETKA NIS     9
2. ATHLOS ORESTIADAS  5
3. PIROT 3
4. TOPLICANIN 97 PROKUPLIE 2

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. DESETKA NIS
2. LOTUS CACAK
3. TOPLIKANIN PROKUPLIE
4. ATHLOS ORESTIADAS
5. NIS
6. PIROT
7. TOPLICANIN97 PROKUPLIE
8. KNJAZEVAC