Γ’ Εθνική: Σύννεφα αναφορικά με την συμμετοχή ιστορικής ομάδας της Θράκης στο επόμενο πρωτάθλημα

 

Τον περασμένο μήνα πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της τοπικής Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και την άνοδό της στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί στις διάφορες συζητήσεις η φημολογία που θέλει το ενδεχόμενο τελικά η ομάδα αυτή να μην αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Ο λόγος για ιστορική ομάδα της Θράκης, από τις αρχαιότερες που υπάρχουν με έτος ίδρυσης ελάχιστα χρόνια μετά την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό. Η συγκεκριμένη ομάδα πανάξια εξασφάλισε το πρωτάθλημα και το πανηγύρισε αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβει μέρος στη Γ’ Εθνική, αν και επισήμως όλοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και εκτιμούν ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα λυθούν τα όποια προβλήματα δείχνουν να υπάρχουν και δεν θα υπάρξει κίνδυνος μη δήλωσης στο εθνικό πρωτάθλημα.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος διαθέτει και άλλα τμήματα σε άλλα αθλήματα, πέραν του ποδοσφαιρικού, τα οποία μετέχουν επίσης σε εθνικά πρωταθλήματα εδώ και χρόνια, πρωταγωνιστούν και διαθέτουν και αυτά μεγάλες ανάγκες. Χρειάζεται αναπόφευκτα να υπάρξει από τον απλό φίλαθλο κόσμο αλλά και τους διοικούντες ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, οικονομική και μη, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να υπάρξει μια αξιοπρεπής παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος στη Γ’ Εθνική.

Οι εξελίξεις έχουν ανησυχήσει και τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, που λίγες εβδομάδες μετά τα πανηγύρια για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, λέγεται ότι έχουν θέσει προ των ευθυνών της τη διοίκηση και έχουν μάλιστα θέσει και ένα άτυπο τελεσίγραφο σε αυτήν (που εκπνέει αυτές τις ημέρες, αν δεν έχει ήδη εκπνεύσει) προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να γνωρίζουν όλοι το μέλλον τους και αν ενδεχομένως θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Ανησυχία μπορεί να υπάρχει, ωστόσο οι αρμόδιοι λένε ότι τελικά κάποια λύση θα βρεθεί και θεωρούν αδιανόητο να υπάρξει τελικά κίνδυνος για την συμμετοχή της ομάδας, προσθέτοντας ότι αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων να αποτραπεί τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο οι μέρες περνούν, σε καφενειακό επίπεδο οι συζητήσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα τελικά συνεχίζονται αντί να σιγούν και άτυπα έχουν αρχίσει να εξετάζονται και οι εναλλακτικές λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των προκηρύξεων, αν μια πρωταθλήτρια ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, τότε αποκτά αυτό το δικαίωμα η δευτεραθλήτρια, αλλά αν αυτή η πρόσκληση γίνει τελευταία στιγμή, τότε θα υπάρξει κίνδυνος αυτονόητα να αρνηθεί και αυτή αυτήν την πρόσκληση-πρόκληση, καθώς δεν θα διαθέτει τον χρόνο να βρει τα απαραίτητα χρήματα και να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ισχύει το ίδιο καθεστώς για ομάδες που μετείχαν πέρυσι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως ο Νέστος Χρυσούπολης, για τον οποίο επίσης υπάρχουν σύννεφα αναφορικά με την συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την παραίτηση του προέδρου του και την παράδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών στον δήμαρχο της περιοχής.