Photos: 30 κλικ από την παρουσίαση του βιβλίου «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» στην Κομοτηνή

 

Μέσα σε μια πολύ όμορφη “ενωσίτικη” ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο Away στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου”.

Παρόντες στην εκδήλωση και αντιπρόσωποι από την τοπική ΑΕ Κομοτηνής, η ιστορία της οποίας περιλαμβάνεται στο βιβλίο, με τον έφορο του τμήματος βόλεϊ Τάσο Πετρίδη να αναφέρεται στο θαύμα της φετινής ανόδου. Παρόντες ήταν ακόμα ο προπονητής Ηλίας Κρεούζης, ο γενικός αρχηγός Κώστας Δεληγιαννίδης και ο παίκτης Χρήστος Χρηστουηλίας, αλλά και ο Βασίλης Στοάκης, μέχρι πρόσφατα προπονητής στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Παρών επίσης και ο Βαγγέλης Καραγιαννίδης που μίλησε για την κοινωνική προσφορά της ΑΕΚ Κυψέλης από την Ξάνθη, όπου ωστόσο το βιβλίο θα παρουσιαστεί επισήμως στις 30 Ιουνίου. Ο συγγραφέας Νίκος Αγγελίδης μίλησε για την πολυετή προσπάθεια να καταγράψει τις 361 «άλλες ΑΕΚ» που έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα, σε μια έρευνα που συνεχίζεται, ενώ με έμφαση τόνισε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο ουσιαστικά καταγράφει ιστορίες προσφυγιάς από τις χαμένες πατρίδες.

Στο πάνελ, δίπλα από τον συγγραφέα που ανέβηκε στην Θράκη μαζί με την οικογένειά του, βρίσκονταν οι συνάδελφοι του Αγγελίδη από την ΕΡΤ Κομοτηνής Βασιλική Μαχαίρα και Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Παράλληλα, ο Νίκος Χατζηθεοδώρου αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες για την ίδρυση της Original 21 Κομοτηνής και στην άγνωστη συμβολή του Νίκου Αγγελίδη σε αυτήν, μέσω χρηματοδότησης που ήρθε από την Original Νέας Υόρκης που εκείνος είχε ιδρύσει.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η κλήρωση για τον διαγωνισμό του ThrakiSportS, με τον Σταμάτη Καλφόπουλο να είναι ο τυχερός που κέρδισε ένα βιβλίο (πιο πριν κληρώθηκαν άλλα ονόματα, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσει κάποιος που συμμετέχει στον διαγωνισμό είναι να είναι παρών και στην εκδήλωση, διευκρίνηση απαραίτητη ενόψει και των επόμενων κληρώσεων σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Ξάνθη).

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αγγελίδη “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου” που έγινε στην Κομοτηνή…