Η παρουσία στην Αλεξανδρούπολη δύο παικτών του Ολυμπιακού που στέφθηκαν πρωταθλητές απέναντι στην ΑΕΚ

 

Το πρώτο πρωτάθλημα και μαζί το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του  στο ελληνικό χάντμπολ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην πρώτη του χρονιά στο άθλημα, μετά την συγχώνευση ή για την ακρίβεια απορρόφηση της ομάδας του Ομίλου Ξυνή.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 24-23 της ΑΕΚ στο κατάμεστο κλειστό του Ρέντη στον 5ο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος και κατέκτησαν τον τίτλο με 3-2 νίκες, κάνοντας ολική ανατροπή από 0-2.

Στην ομάδα του Ολυμπιακού αξίζει να αναφερθεί ότι μετέχουν και δυο νεαροί παίκτες που πριν δύο χρόνια είχαν βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, για να συμμετάσχουν στο καμπ που διοργανώθηκε για την Εθνική Εφήβων που τότε είχε γίνει η πρώτη Εθνική Ομάδα Χάντμπολ που έρχεται στα χρονικά στον Έβρο.

Οι Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης που είχε συμμετοχή στον τελικό όπως και ο Λιάπης που σημείωσε και δύο τέρματα, ήταν ανάμεσα στους 19 παίκτες που είχαν κληθεί τον Απρίλιο του 2016 από τον ομοσπονδιακό προπονητή στην Αλεξανδρούπολη και είχαν μάλιστα δώσει και δύο φιλικά στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος με την αντίστοιχη Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας. 

Τότε ο πρώτος άνηκε στην ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή που πλέον αποτελεί τον Ολυμπιακό και ο δεύτερος στον Φοίβο Συκεών της Θεσσαλονίκης, ενώ στην ίδια Εθνική είχε κληθεί και είχε παίξει συμπαίκτης τους ο Καραβασίλης των Κυκλώπων. Περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνη την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Εφήβων του Χάντμπολ στον Έβρο με ένα κλικ ΕΔΩ.