Οι δύο Θρακιώτες που βρέθηκαν στον τελικό Ρεάλ – Λίβερπουλ και σήκωσαν την Ελληνική σημαία στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου

 

Στα πιο μεγάλα αθλητικά γεγονότα, παντού υπάρχει ένας Θρακιώτης. Ενίοτε και δύο ή περισσότεροι. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κίεβο ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ.

Ο Σταμάτης Τσιακίρης είναι ιδιαίτερα γνωστός αθλητάνθρωπος του Σουφλίου. Δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος, προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του τοπικού Έβρου που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Και στο παρελθόν έχει ταξιδέψει σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Βρέθηκε λοιπόν και στο Ολιμπίνσκι, μαζί με τον γαμπρό του, Γιώργο Καλπάκα.

Οι δυο τους ξεκίνησαν από το Σουφλί και μέσω Αθήνας πέταξαν για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έζησαν από κοντά τον θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης με την γκολάρα του Μπέιλ αλλά και τις γκάφες του Κάριους. Την τρίτη σερί κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Ζιντάν, που τρεις μέρες μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον σύλλογο.

«Από τις κερκίδες του “Ολιμπίνσκι” ύψωσαν με περηφάνια την Ελληνική σημαία», σχολιάζει ο Πάνος Θρακιώτης που ανακάλυψε το θέμα και το ανέδειξε στο tvthrakiotis. Προσθέτει ότι οι δυο Εβρίτες έζησαν  και απόλαυσαν από κοντά την φανταστική ατμόσφαιρα  των οπαδών των δυο φιναλίστ, τα φωτορρυθμικά, τα βεγγαλικά, τα διάφορα happenings αλλά και το τραγουδιστικό σόου που προηγήθηκε της έναρξης του μεγάλου τελικού.

Πάνω από όλα όμως, έζησαν από κοντά ένα σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο γράφτηκε ιστορία που θα μνημονεύεται για χρόνια. Είναι δυνατόν να μην τους ζηλεύουμε;

 width=