Ο χάρτης της νέας σεζόν σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης!

 

Τα φετινά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης έχουν πλέον ολοκληρωθεί και με τα πρωταθλήματα και το τρόπο διεξαγωγής τους να έχουν καθοριστεί για τη νέα σεζόν, μπορούμε να σχηματίσουμε μέχρι ενός σημείου τον… ποδοσφαιρικό χάρτη της ΕΠΣ Ξάνθης.

Όπως είναι ήδη γνωστό τη νέα σεζόν, η ΕΠΣ Ξάνθης θα επιστρέψει και πάλι στο «παλιό» σύστημα για τα πρωταθλήματά της, αφού θα επανέλθει η Γ’ Κατηγορία, ενώ οι δύο όμιλοι της φετινής Β’ Κατηγορίας (όσες ομάδες παρέμειναν δηλαδή σε αυτή και αυτές που έρχονται από την Α’) ενώνονται για να σχηματιστεί ένα ενιαίο πρωτάθλημα με 10 ομάδες. Τέλος η Α’ Κατηγορία, θα είναι το μοναδικό εκ των τριών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης, που δε θα υποστεί καμία απολύτως αλλαγή, ούτε στον τρόπο διεξαγωγής του, ούτε και στον αριθμό των ομάδων που θα το απαρτίζουν.

Στην Α’ Κατηγορία, λοιπόν, τη νέα σεζόν θα συμμετέχει ο φετινός δευτεραθλητής Άρης Πετεινού, όπως επίσης και οι Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ηρακλής Νέου Ζυγού, Εχίνος Σπορ, Αστέρας Μαγικού, ΑΟ Βιστωνίδας, ΑΕ Ξάνθης, Απόλλων Ξάνθης, Ερμής Μάνδρας, Άτλας Σελίνου, Κεντητή, αλλά και οι τρεις ομάδες που «έρχονται» με φόρα από την Β’ και συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Κεσσάνη Ερασμίου και Φίλιππος Δροσερού και ο Απόλλωνας Διομήδειας που κέρδισε το μπαράζ ανόδου με την Ελπίδα Γενησέας.

Από την άλλη στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, θα συμμετέχουν αν όλα πάνε καλά και κατέβει φέτος ο Παύλος Μελάς Κουτσού και ο Νέστος Κύρνου που υποβιβάστηκαν είτε διοικητικά είτε αγωνιστικά φέτος από την Α’, αλλά και οι ομάδες που εξασφάλισαν φέτος τη παραμονή τους σε αυτήν και συγκεκριμένα οι Ελπίδα Γενησέας, Δόξα Μυρωδάτου, ΑΠΟ Ξάνθης, Ατρόμητος Χρύσας, Δόξα Σταυρούπολης, Ασπίδα Πηγαδίων, Αετός Γοργόνας, Αναγέννηση Παλαιάς Χρύσας, Κεραυνός Παλαιού Κατραμίου, Σμίνθη.

Τέλος με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε «τι μέλλει γενέσθαι» και στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας της νέας σεζόν. Κι αυτό γιατί, τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο, υπάρχουν μόλις πέντε ομάδες σε αυτό και συγκεκριμένα ο Αετός Τοξοτών που έχασε το μπαράζ παραμονής στη Β’ με τον Αετό Γοργόνας και οι ΑΕ Κοτύλη, ΑΠΟΞ Ραιδεστού, Εθνικός Κιμμερίων και ΑΕΚ Κυψέλης.

Βέβαια στο παραπάνω πρωτάθλημα αναμένεται να έχουμε αρκετές εξελίξεις, αφού σε αρκετά χωριά γίνονται ήδη προσπάθειες να επανενεργοποιηθούν οι τοπικές ομάδες που για διάφορους λόγους είχαν αποσυρθεί, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τις ομάδες που πέρυσι δεν «κατέβηκαν» για οικονομικούς λόγους. Έτσι ο ακριβής χάρτης θα μπορεί να διαμορφωθεί όταν ξεκαθαρίσουν τυχόν αποχωρήσεις και κυρίως τυχόν δημιουργίες νέων ομάδων, αλλά με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και τους συλλόγους που έλαβαν στα φετινά πρωταθλήματα, ο χάρτης των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ, ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ, ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ, ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΕΝΤΗΤΗ, ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ, ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ, ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΗΣΕΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ, ΑΠΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ, ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ, ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. ΧΡΥΣΑΣ, ΑΕΤΟΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ, ΣΜΙΝΘΗ.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ, ΑΠΟΞ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ, ΚΟΤΥΛΗ, ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ.