Ο μόνος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε ομάδα της Θράκης και έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ (και μάλιστα με τη Λίβερπουλ!!!)

 

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου. Πόσοι όμως θυμούνται ότι στην προηγούμενη κατάκτηση της Λίβερπουλ, που συνέβη σαν σήμερα 25 Μαΐου πριν 13 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, μετείχε στο ρόστερ της αγγλικής ομάδας και ένας παίκτης που στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα συλλόγου της Θράκης;

Οι μυημένοι και φανατικοί αναγνώστες του ThrakiSportS ξέρουν. Ο λόγος για τον Χοσέμι ή… Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ Ρέι, όπως βαφτίστηκε. Ήρθε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2013 και αγωνίστηκε την καταστροφική για την ομάδα σεζόν 2013-2014, που ξεκίνησε με ευρωπαϊκές νίκες αλλά κατέληξε με τον σύλλογο να διεκδικεί στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου την παραμονή του στην Super League.

 width=Ο Χοσέμι είχε αγωνιστεί με την Λίβερπουλ την σεζόν 2004-2005 σε επτά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, στα πέντε από τα οποία ξεκίνησε ως βασικός. Δεν έπαιξε στον τελικό της Πόλης αλλά κρέμασε το μετάλλιο στο στήθος και είχε προνομιακή θέση στις οικογενειακές φωτογραφίες δίπλα από τον ιστορικό αρχηγό της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ.

Συνολικά με την Λίβερπουλ ο Χοσέμι είχε 21 συμμετοχές, ενώ το αμέσως επόμενο καλοκαίρι στέφθηκε με τους κόκκινους και… υπερπρωταθλητής Ευρώπης, αφού η Λίβερπουλ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ. Βέβαια, κάποιες αγγλικές εφημερίδες τον κατατάσσουν και στους δέκα… χειρότερους αμυντικούς που έχουν φορέσει την φανέλα των κόκκινων.

Το ThrakiSportS είχε πάρει μια συνέντευξη το 2014 από τον  Χοσέμι ζητώντας τις εκτιμήσεις του για τον τότε μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, στη Λισαβόνα, αλλά με την ευκαιρία του είχε ζητήσει να εξηγήσει πώς προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή και φυσικά ποια η ψυχολογία του, τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις του από αυτήν.

«Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, μια “ευλογία” για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε τέτοια παιχνίδια. Η συμμετοχή σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι το μοναδικό, δε νομίζω ότι είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια. Με αυτήν την συμμετοχή επιβραβεύεται όλη η δουλειά και οι κόποι όλης της χρονιάς. Δε νομίζω ότι μπορώ με λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα της συμμετοχής σε αυτόν…», είχε απαντήσει.

 width=Ο Χοσέμι είχε προσθέσει σε εκείνες τις δηλώσεις του στο ThrakiSportS: «Ειδικά όταν κερδίζεις και γίνεσαι ο μεγάλος πρωταθλητής και ξέρεις πως το όνομα σου γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Και σε τέτοιες σημαντικούς αγώνες δεν χρειάζεσαι μόνο ποιότητα αλλά και πάθος και ψυχή».

Ο Χοσέμι ξεκίνησε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της Μάλαγα, στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη και το 2004 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Επιστροφή στην Ισπανία το 2006 για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ, ακολούθησε η Μαγιόρκα και το 2010 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή. Επιστροφή στην Ισπανία για την Καρταχένα και ξανά Ελλάδα, πρώτα για το Λεβαδειακό κι έπειτα για τη Ξάνθη. Ακολούθως πήγε στην Ατλέτικο Καλκούτα της Ινδίας όπου και κρέμασε τα παπούτσια.

Σε σχέση με την προετοιμασία ενός παίκτη για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, ο Χοσέμι είχε απαντήσει στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ThrakiSportS: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Βέβαια, όλη η εβδομάδα έχει ένταση στις προπονήσεις, γιατί αποτελεί το αποκορύφωμα όλης της σεζόν. Όσο και να θες να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις, δεν είναι εύκολο. Σε πολιορκούν οι δημοσιογράφοι, οι πάντες παρακολουθούν εκείνες τις ημέρες κάθε κίνηση, κάθε βήμα, κάθε σκέψη, σε υπέρτατο βαθμό. Το μυαλό περιστρέφεται γύρω από αυτό το ματς. Αλλά όλα αυτά τερματίζονται όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο. Οφείλεις να τα αφήσεις πίσω, να τα ξεχάσεις, αν και φυσικά το πάθος ξεχειλίζει σε έναν τέτοιο αγώνα».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΟΣΕΜΙ ΣΤΟ THRAKISPORTS

 width=