Υπερψήφισε ο Πανίδης, καταψήφισε ο Γραμμένος και ο Χατζητερζόγλου της Δράμας την κατάργηση του υποβιβασμού! Εκνευρισμός στην FIFA…

 

Με ψήφους 15-2 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε πριν από λίγο την αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ και έτσι οριστικά και αμετάκλητα καταργείται για φέτος η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Αυτή θα είναι και η ποινή για τον Παναθηναϊκό που είναι βέβαιο πως δεν θα αδειοδοτηθεί, όπως κατά πάσα πιθανότητα και ο Πανιώνιος με βάση τις σε πρώτο βαθμό αποφάσεις.

Η αλλαγή της ποινής, πάντως, δεν πέρασε «αναίμακτα», αφού σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Άρης Ασβεστάς στο sdna, τα δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που την καταψήφισαν ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου. Όπως γίνεται αντιληπτό, ανάμεσα σε αυτούς που υπερψήφισαν την πρόταση που έφερε προς συζήτηση η Super League είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης που μετέχει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και φυσικά ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιώργος Στράτος που επίσης μετέχει στην Επιτροπή και μάλιστα είναι αντιπρόεδρός της αυτόματα, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως προέδρου της Super League.

Έγκυρες πηγές που επίσης επικαλείται το sdna αναφέρουν ακόμα ότι η κατάργηση του υποβιβασμού δεν άρεσε ιδιαίτερα στον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ και στο μέλος της Επιτροπής, Εντουάρντο Ντερβίσι που είναι παρόντες στην συνεδρίαση. Μάλιστα, οι δύο ξένοι αξιωματούχοι φέρονται να άφησαν κάποιες αιχμές και να αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, λέγοντας πως επειδή είναι ένα κρίσιμο εσωτερικό ζήτημα, θα ήταν καλό να απέχουν και να αφήσουν την Ε.Ε. της ΕΠΟ να αποφασίσει μόνη της χωρίς την παρουσία τους! Με λίγα λόγια, ήταν μια εξέλιξη που δεν τους άρεσε, αλλά επί της ουσίας πήγαν πάσο…