Έρχεται ξανά κοντά στην περιοχή μας ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2020

 

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Champions League της σεζόν 2019-20 έκανε γνωστό η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.  Αυτό θα είναι το Ataturk Stadium της Κωνσταντινούπολης, το κοντινότερο γήπεδο στην περιοχή μας που έχει φιλοξενήσει τέτοιο σπουδαίο αγώνα.

Πρόκειται για το γήπεδο που φιλοξένησε τον συγκλονιστικό μεγάλο τελικό του 2005 ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ, ματς στο οποίο ο σύλλογος του Μέρσαϊσαϊντ κατάφερε να θριαμβεύσει, ολοκληρώνοντας μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παρότι στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0 και καταφέρνοντας να επικρατήσει των ροσονέρι στη διαδικασία των πέναλτι. 

Το συγκεκριμένο στάδιο άνοιξε τις πόρτες του τη σεζόν 2002-03 και η μεγαλύτερη προσέλευση σε αυτό καταγράφηκε στις 31 Ιουλίου του 2002, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης της Γαλατάσαραϊ με τον Ολυμπιακό. H χωρητικότητα του ανέρχεται στις 76,092, η οποία είναι και η μεγαλύτερη οποιουδήποτε γηπέδου στην Τουρκία.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον τελικό του Europa League για την ίδια σεζόν, αυτός θα φιλοξενηθεί στην «Arena Gdansk» της Πολωνίας, γνωστό στους Έλληνες φιλάθλους καθώς εκεί έδωσε η Εθνική Ομάδα τον προημιτελικό με την Γερμανία στο Euro του 2012 ενώ πριν τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε εκεί και ένα φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία, μετά την περιπέτεια με τα Νησιά Φερόε.